Interjú a Tódor családdal

2018. szeptember 19.

A Horizont Global Kft. ügyvezetője, Dienstmann Tamás a Jónak lenni jó műsor keretén belül egy kulcsrakész házat adományozott a négygyermekes Tódor családnak. A cég vállalta az Adományház teljes körű kivitelezését, amelyhez a hideg- és melegburkolatokat az újHÁZ Centrum biztosította. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat ugyanis szintén évek óta elkötelezett a helyi ügyek támogatása mellett. A család életében nagy változás következik be, hiszen panellakásból költöznek kertes házba. A következő interjút velük készítettük a szeptember 11-i házavató alkalmából.


 1.Hogyan változott meg az életetek, amióta kiválasztottak benneteket az Adományház nyerteseinek?

Ugyanolyan csodaként érkezett ez a felajánlás, mint az ikrek. Még eddig a percig sem sikerült teljesen felfogni és feldolgozni, pedig mindig ott van a gondolatainkban, sokat foglalkozunk vele.

 2.Melyik mérföldkövet emelnétek ki az építkezésből leginkább?

Talán a 16 óra alatt felépült teljes vázszerkezet, amely a leglátványosabb része volt az építkezésnek. Mindenki a csodájára járt annak, hogy egyik napról a másikra kinőtt a földből az otthonunk.

 3.Mennyire felügyeltétek az építési munkálatokat?

Végigkövettük az egész folyamatot, valamint a Horizont Globál Kft. is folyamatosan kapcsolatban volt velünk, minden lépésről megkérdeztek minket. Egészen a tervezéstől részesei voltunk az ötletelésnek, teljesen a mi igényeinkhez lett igazítva az Adományház.

 4.Korábban milyennek képzeltétek el álmaitok otthonát? Mennyire válik az álmotok valóra az Adományházzal?

Ez a ház messzemenőleg felülmúlja azt, az álmainkban sem szerepelt ilyen gyönyörű ház.

 5.Szerintetek milyen egy minőségi, energiahatékony otthon?

Egy egyszerű család, mint mi is, fent tudja tartani a házat anélkül, hogy a rezsiköltségek nagyobb összeget emésztenének fel. Mi nem is gondoltunk rá, hogy egyszer egy ekkora házat hívhatunk az otthonunknak.

 6.Milyen szempontok alapján választottátok ki a hideg- és melegburkolatokat?

Próbáltuk a lehető legotthonosabb és legcsaládbarátabb burkolatokat kiválasztani az újHÁZ Centrum által felajánlott széles palettából.

 7.Hogyan szeretnétek berendezni új otthonotokat?

Annyi biztos, hogy az a fő szempont, hogy a gyerekeknek biztonságos és kényelmes otthont teremtsünk.

 8.Eldöntöttétek már, ki melyik szobát kapja? Ha igen, milyen szempontok alapján választottatok?

A tervezés folyamán már eldőlt, ki melyik szobát kapja. A két kislány kapja a közös szobát, mert már most nagyon ragaszkodnak egymáshoz.

 9.Szerintetek hogyan fognak megváltozni a mindennapjaitok egy kertes házban?

Rengeteg nehézségtől fogunk megszabadulni. Nem kell a fél lakást bepakolni, ha ki szeretnénk menni a szabadba.

10. Ki lesz az első vendégetek?

Dienstmann Tamás, aki a házat adományozta. Szeretnénk, ha ő lenne az első, hiszen neki köszönhetjük az álmunk megvalósulását.

11. Napjainkban, amikor dübörög az építőipar, óriási kihívást jelent a családoknak egy építkezés megszervezése. Ti mit tanácsolnátok az építkezni vágyóknak, mire figyeljenek a legjobban?

Azt tanácsolom, hogy forduljanak a Horizont Global Kft.-hez. Ők minden gondot levesznek a vállukról. Építőanyag terén pedig keressék bátran az újHÁZ Centrumot. Nekünk csak pozitív élményeink vannak ezzel az építkezéssel kapcsolatban.

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább