Újház Centrum
0

Hírek

Az építőipari munkaerőhiány

Az építőipar az elmúlt időszakban egyre nagyobb lendületet vett Magyarországon, az egyetlen, amely a tartós növekedést akadályozhatja, az ágazatban tapasztalható súlyos munkaerő- és szakemberhiány. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint ennek érdekében szemléletváltásra van szükség: fel kell ismerni, hogy a bérek emelésén kívül a szakemberek számára jobb munkakörülményeket kell nyújtani, biztos alapokon nyugvó gyakorlati oktatásra valamint a szakmunka megbecsülésére van szükség.

Tovább

Fenntartható fejlődés az építőiparban

Az építőiparra hatalmas felelősség hárul a fenntarthatóság terén, amelynek két oka van: egyrészt jelenleg ez az egyik legnagyobb ökológiai lábnyommal rendelkező iparág, másrészt az építőipari vállalatok felelőssége nem ér véget az építkezés befejeztével, hiszen a világ széndioxid-kibocsátásának 40 százalékáért a már meglévő épületek felelősek. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt években a gyártók a termékfejlesztésnél – az alkalmazott technológiától kezdve az elkészült végtermékig – kifejezetten odafigyelnek a fenntarthatóság kérdésére, és egyre több az ezt segítő folyamat, szabályozás is.

Tovább

Pályázati értesítő 2.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az "Új Ház" Építőanyag Nagykereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2017. március 29-én meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című felhívásra 2018.03.21-én pályázatot nyújtott be „Munkahelyi képzések az „Új Ház” Építőanyag Nagykereskedelmi Zártkörüen Működő Részvénytársaság-nál” címmel, melynek megvalósításra 2018. augusztusában 14 742 361 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-6.1.6-17-2018-00354-es azonosítószámú pályázat. A pályázat támogatási intenzitása 100%-os.

Tovább

Készüljünk fel az új energetikai követelményekre

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre. A környezetvédelem érdekében szinte évről évre egyre magasabb az energiahatékonysági mérce. Az újHÁZ Centrum szakértői segítenek eligazodni a gyorsan változó jogszabályok között, és felkészíteni minket, építkezni vágyókat és épülettulajdonosokat a közelgő változásokra.

Tovább

Digitalizáció a pincétől a padlásig

Jól indult az év az építészet és az építőipar művelői és kedvelői számára, hiszen január 14-én ismét megnyitotta kapuit a publikum előtt a müncheni építészeti és építőipari vásár, a BAU 2019. A Messe München területén megrendezésre kerülő kivételes vásár idén sem okozott csalódást a kilátogatók számára. Szám szerint egy magyar megyeszékhelynyi látogató (250 ezer fő) volt kíváncsi az építőipar legmodernebb vívmányaira, ebből közel 80 ezer külföldi volt, és az sem volt ritka, hogy az ember magyar szót halljon.

Tovább

Állami ösztönzőkre van szükség

Február végén közzétette legfrissebb ingatlanpiaci jelentését a Központi Statisztikai Hivatal, amelyből kiderül: annak ellenére, hogy 2018-ban az előző évhez képest 23 százalékkal több új lakás épült, a lakásállomány megújulásának volumene jelentős mértékben lemarad a kívánatostól. Az újHÁZ Centrum szakértői éppen ezért úgy vélik, további állami ösztönzőkre van szükség ahhoz, hogy az évi 40 ezer új lakás felépítését elérjük.

Tovább