Újház Éves Közgyűlés: Változások az Igazgatóságban

2023. június 15.

2023. május 24-én rendezték az Új Ház Zrt éves rendes közgyűlését, ahol többek között a részvénytársaság igazgatósági és vezérigazgatói választása is napirendre került.


A Vezérigazgatói pozíció betöltésére a közgyűlés továbbra is Dr. Rázsóné Szórády Csillát választotta meg, aki 2014-től az igazgatóság tagja, vezérigazgatóként 2020 óta képviseli az építőanyag-kereskedelmi hálózatot. 

A közgyűlés, kiemelkedően magas támogatottsággal az elkövetkező 3 éves ciklusra ismét megválasztotta az Igazgatóság elnökének Juhász Attilát, aki 5. ciklusát kezdi meg ebben a minőségében.

A korábbi igazgatósági tagok közül Csepregi Ferenc 10 év, Vengrinyák Tibor pedig 3 év kiváló tisztségviselői munkát követően döntöttek úgy, hogy nem kívánják magukat jelöltetni az igazgatósági tagválasztásban. A Tagság és a kollégák nevében Juhász Attila az Igazgatóság Elnöke köszönte meg Részükre a Társaságért végzett elkötelezett és példaértékű munkájukat.

A közgyűlés igazgatósági tagként ismét bizalmat szavazott Hegyi-Lisztes Evelinnek és Dr. Rázsóné Szórády Csillának. Az Új Ház Zrt történetében első alkalommal, két külsős szakembert is választottak a testületbe. Rábai Lászlót és Dr. Molnár Ferencet.

Mindkét megválasztott külsős igazgatósági tag közgazdász végzettségű, sokéves vezetői tapasztalattal rendelkezik a stratégiai vezetés és a fejlesztési projektek területén.

Az új tagunk, Rábai László, több éves tapasztalattal rendelkezik a vállaltirányítás területén.  Rendkívül lelkes és elkötelezett az új projektek iránt. Úgy véljük, hogy kiváló szakmai tudásával és hozzáértésével jelentős mértékben hozzájárul majd az Újház sikeres jövőjéhez.

Jelenleg a Tokaji Borvidék legnagyobb borászati üzemének vezérigazgatója.

Stratégiai célokat követve, a költségek csökkentése és a volumen növelése által, a korábban veszteséges állami vállalatból egy piaci alapon eredményesen működő cég változási folyamatát menedzseli. Aktívan részt vesz a Grand Tokaj Zrt. és a Tokaj-Hegyalja Egyetem szinergiáinak kiaknázásában oktatási és kutatási területen egyaránt.

Dr. Molnár Ferenc PhD, közgazdász, fenntarthatósági szakértő és társadalmilag felelősen vállalkozó üzletember. Az ún.: Prevenciós célú Virtuális Vizualizációra alapozott preventív Építő Programok (PVÉP) modelljének ötletgazdája és jogtulajdonosa. Nevéhez köthető az első Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia (NFFS) létrejötte (2007), továbbá a saját, jogvédett (2009-) módszertani innovációja alapján felépített, mára Kelet-közép Európa legnagyobb, az Európai Bizottság által is díjazott (2015), 2019-ben az ENSz számára fenntarthatósági mintaprojektként bemutatott zöldenergetikai programja, a Virtuális Erőmű Program (VEP), melyet azóta is személyesen irányít, s melynek mintájára elindította az egészségmegőrzési és betegségprevenciós Virtuális Egészség Központ (VEK) és a hulladékmegelőzést célzó Virtuális Hulladéklerakó (VHP) programokat.

 

Bízunk abban, hogy az eddig megszerzett szakmai tapasztalatukkal, motivációjukkal, új szemléletükkel eredményesen hozzá tudnak majd járulni az Igazgatóság munkájához, az Új Ház Zrt jövőbeli stratégiai irányainak meghatározásához és hosszú távú fejlődéséhez.

Gratulálunk az új igazgatósági tagjainknak a megválasztásukhoz és kívánunk sok sikert jövőbeli munkájukhoz!