Adományból épül újjá a háromtagú család otthona

Februárban tűz keletkezett egy keceli család otthonában, amelynek teteje összeégett, falai elszenesedtek, így a ház lakhatatlanná vált. A háromtagú család rokonoknál húzta meg magát, és egy ideig nem is tudták, hogyan fogják felújítani az otthonukat. Pénzük ugyanis nincsen a munkálatokra és a biztosításuk sem fedezte az anyagi károkat.

A férj és feleség kétéves kisgyermekükkel éppen vendégségben volt, amikor elérte őket a hír, hogy ég a házuk. A tűz gyorsan terjedt, így mire megérkezett a segítség, a ház hátsó része már teljesen kiégett, több helyen leázott a fal, leomlott, az egészet újra kell építeni, valamint a ház födémrésze is tönkrement az érintett helységekben, beleértve a kazánházat is, amely a tűz gócpontja volt.
jottenni

Nedves volt a tűzifa

A hozzáértők szerint a tűz a tűzifa miatt keletkezhetett, amely nedves volt és az emiatt keletkező gázok kinyomhatták a kazán ajtaját, a lángok pedig kicsaptak. A család hitelből vette a házat, ahol mindössze egy éve laktak, amikor a tragédia érte őket. Anyagi helyzetük nem teszi lehetővé a felújítást. „Ide nem jöhetünk sajnos, a rokonságnál vagyunk szálláson, nagyszülőnél, és szeretnénk mihamarabb visszajönni, hogy a kisfiunk a jól megszokott környezetben élhesse tovább az életét” – nyilatkozta Simon László, az édesapa a Tényeknek még februárban.

Gyorsan jött a segítség

A keceli család tragédiájának híre az újHÁZ Centrum országos építőanyag-kereskedelmi hálózat tagvállalatához, a Merkbau Kft.-hez is eljutott. A cég faanyagot, cserepet, szigetelőanyagot és hajópadlót adományozott a családnak. Az építőanyagokat Szabadi Attila, a Merkbau kiskunhalasi centervezetője adta át a családnak, akik a gyors segítségnek köszönhetően nemsokára újra visszaköltözhetnek otthonukba.

A társadalmi felelősségvállalás keretében Jót tenni jó címmel indított még 2016-ban kampányt az újHÁZ Centrum. Az építőanyag-kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet: országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.
keceli csalad