Újház Centrum
0
Ilyenek az idei év legmenőbb fürdőszobái Design

Ilyenek az idei év legmenőbb fürdőszobái

2018. január 17.

A fürdőszobai trendeket figyelve egyértelműen megállapítható, hogy az idei év abszolút a luxushatásról és a meglepő, merész színválasztásról fog szólni.

Indigókék varázslat

Egyes belsőépítészek úgy vélik, hogy 2018-ban az indigókék lesz az új fekete – legalábbis a fürdőszobai trendeket illetően mindenképpen. A tengerre és a frissességre emlékeztető kék árnyalatok most indulnak hódító útjukra, hogy aztán évekig rabjai is maradjunk. A szakértők azt javasolják, hogy fémes textúrákkal és a türkizzel kombináljuk, így igazi kifinomult luxusfürdőt kaphatunk.

Geometrikus formák vonzásában

Legyen szó egy szupermodern újépítésű lakásról vagy egy ódon hangulatú tanya fürdőhelyiségéről, sajátos karakterrel tudják megtölteni a tisztálkodásra és a relaxációra szánt szobákat a geometrikus formák. A vidékies hangulatot a tégla és a barna árnyalataival fokozhatjuk, akár a toszkán vidéket is megidézve, míg az ultramodern környezetet a fekete, a fehér és a szürke legkülönbözőbb árnyalataival emelhetjük ki.

Tegyünk mindehhez egy szabadon álló kádat vagy egy hatalmas méretű üveges zuhanykabint, és a kívánt hatás nem maradhat el. Garantáltan ki sem akarunk majd mozdulni a fürdőnkből!

A természet közelében

Nem kell a legmenőbb svéd luxusszállodákban szobát foglalnunk ahhoz, hogy a fürdőben is érezzük a természet közelségét. Válasszunk fa hatású járólapokat, készíttessünk süllyesztett kádat, esetleg mellé egy kisebb méretű szaunát és csakhamar úgy érezhetjük: miénk az egész világ!

Retró életérzés

Gyerekkorunkból emlékezhetünk még a klasszikus 4×4-es négyzet alakú csempékre és járólapokra. Az 1960-as és 70-as években óriási népszerűségnek örvendtek ezek a darabok, milliók fürdőszobáját díszítette hosszú-hosszú évtizedeken át. Jó hírünk van a retró stílus szerelmesei számára: visszatérnek a régi szép idők, persze a mai kor követelményeivel ötvözve. A négyzetes motívumok mellett ugyanis a legmodernebb zuhanykabinok és kádak kívánkoznak a fürdőszobába. Hihetetlen, de csodásan kiegészítik egymást!

Óriási tükrök és a legmodernebb technológiák

A fürdőszobákban az idei évben a zuhanycsapok és az intelligens technológiák leginkább akkora hatással lesznek, mint a legújabb csúcsminőségű burkolóanyagok. Soha nem látott mértékű igény mutatkozik arra, hogy a helyiség valóban a pihenést szolgálja akár halk zenével, akár aroma-, akár fényterápiával. A 2018-as évre nagy hatást gyakorló kék, a fekete és a fémes hatásokat pedig ovális vagy kör alakú, nagyméretű tükrökkel tudjuk majd egy teljesen új dimenzióba repíteni.

Ugye, milyen izgalmasak és üdítőek a legújabb belsőépítészeti irányzatok? Ha az idei évre tervezünk egy nagyszabású átalakítást a legkisebb helyiségben, merítsünk ihletet a fentiekből és kezdjünk neki a tervezésnek még ma!