Újház Centrum
0
Jégvarázs a gyerekszobában - 5 tipp a mesébe illő átalakulásért Design

Jégvarázs a gyerekszobában - 5 tipp a mesébe illő átalakulásért

2017. december 6.

Már csak három hét és ünneplőbe öltözik az egész világ. A karácsonyi fények már kigyúltak a városokban, ideje, hogy a gyerekszoba is átalakuljon. Legfrissebb cikkünkből kiderül, miként változhat át gyerekszoba csodálatos téli mesebirodalommá!

Az adventi készülődés ideje alatt a kisgyermekek is szeretik, ha kuckójuk ünnepi köntöst ölt. Számos apró praktika létezik, miként tudjuk a karácsonyt becsempészni a gyerekszobába, ezek közül gyűjtöttünk most össze ötöt. Nem kell hozzá semmi más, csak némi kézügyesség és egy kis türelem. Az eredmény pedig valóban tündérmesébe illő lesz.

1. Ablakdekoráció

Készítsünk csodás téli falut az ablakra! A sok kis ház között bújjon meg egy templom és néhány magasodó fenyőfa is. A dekorációt papírból is kivághatjuk, hogy aztán kétoldalú ragasztóval felerősítsük a nyílászáróra. A legjobb megoldás azonban az, ha beszerzünk egy krétafilcet és az egészet azzal rajzoljuk meg. Az ünnepek után könnyedén eltávolíthatjuk a mesterművet, vagy megőrizhetjük egészen tavaszig.

2. Legyen hó, legyen hó…

Ahogy a Jégvarázs című mesében Anna vágyik a hóesésre, minden kicsi azt szeretné, ha szobája is szánkópályává válhatna. Ezt persze nem tudjuk megvalósítani, a szállingózó hó azonban könnyedén kivitelezhető. Vágjunk ki sok-sok fehér papírból hópelyhet, fűzzük elérhető hosszúságú láncra és lógassuk le a mennyezetről mindegyiket.

3. Téli táj a falon

Ha abszolút elkapott minket a díszítési láz, és még időnk is van egy nagyobb horderejű munkára, húzzuk el a bútorokat, fessük le halványkékre a falfelületet, majd annak száradási idejét követően akrilfestékkel díszítsük kedvünkre. Csodásan mutat egy havas erdei táj, vagy egy osztrák kis falucskának rajzolt változata a gyerekszoba falán. Rejtsünk el a mesterműben néhány meglepetést is, így remek játék és nagy élmény lehet azok megtalálása a kicsik számára. Tavasszal egyszerűen fessük le több réteg falfestéssel, vagy ha gyermekünk beleszeretett, tartsuk meg a következő karácsonyig.

4. Jégkunyhó a szobában    

Melyik kisgyerek ne szeretne bunkerezni? Eszkábáljunk egy egyszerű jégkunyhót néhány vékony lécből és fehér vászonanyagból. A lécekből készítsük el a sátor vázát, erre húzzuk rá a textíliát. A kunyhó belsejébe terítsünk le egy puha fehér szőnyeget, tegyünk mellé egy kis műfenyőt, így aztán a kicsik kedvükre játszhatnak karácsonyosat kedvenc babáikkal vagy plüssjátékaikkal.

5. Adventi naptár

Nem készült el december elsejére az adventi naptár? Semmi gond, még nem késtünk le róla, hiszen hozhatja akár a Mikulás is! Készítsünk papírtasakokat, mindegyikbe rejtsünk el cukrot, csokit, vagy éppen egészséges nasit és fűzzük fel láncba, vagy erősítsünk fel fenyőfa alakot formázó natúr faágakra. A gyerekek izgatottan bontják majd ki minden nap azt találgatva, vajon milyen finomságot rejt a csomagocska.

Nem adhatunk szebb meglepetést gyermekeinknek, mint ha együtt töltött idővel ajándékozzuk meg őket. Szóljon erről az idei advent! Kezdjük el közösen a visszaszámlálást, aminek végén majd felgyúlnak a fények, és ünneplőbe öltözik az egész világ!