Újház Centrum
0
Dizájnkádak és választásuk szempontjai Design

Dizájnkádak és választásuk szempontjai

2018. augusztus 6.

A kád alapvető elemének számít a nagyobb méretű fürdőszobáknak. Noha sokan csak a funkciót látják benne, egyre többen jönnek rá arra is, hogy a helyiség díszítő eleme is lehet. Az úgynevezett dizájnkádak iránti népszerűség évről évre nő: a különleges formavilágú vagy éppen meghökkentő anyaghatású darabok mind több fürdőszobát ékesítenek.

A legnépszerűbb dizájnkádak

Napjainkban egyre többen érdeklődnek a dizájnkádak iránt, amelyek főként újépítésű otthonok fürdőszobáiba kerülnek. Már a ház megtervezésekor tudják annak tulajdonosai: nem mindennapi körülmények között szeretnének tisztálkodni, így fürdőszobájuk nemcsak higiéniai feltételeknek fog megfelelni, hanem spahangulatot is áraszt majd. A design kádak méltó ékei lehetnek ezeknek a wellness-funkciót is ellátó helyiségeknek, kialakításaik, innovatív anyagaik vagy éppen okosotthonos megoldásaik a teljes kikapcsolódást és relaxációt szolgálják.

Az idei év abszolút legnépszerűbb darabjai azok a minimalista kádak, amelyek meghökkentő formavilágukkal hívják fel magukra a figyelmet. Egy éjfekete, függőágyra hasonlító kádban mindannyian el tudjuk képzelni magunkat, ahogy éppen habfürdőt veszünk, de egy nagyméretű tálra hasonlító darabban is bátran megmerítkezhetnénk.

Egy új dimenzióba emelik a szanitereket azok a kádak, amelyek a fahatást ötvözik a hófehér porcelánnal. Az éles kontraszt a formavilággal kerül tökéletes harmóniába: az íves vonalak a folytonosságot, nyugalmat szimbolizálják.

Így válasszunk dizájnkádat

Alapvető követelmény az ultramodern kádak esetén a nagy és világos tér. Egy szűk, sötét helyiségbe semmiképpen se akarjunk bezsúfolni egy dizájnkádat, ugyanis nem tudja azt a hatást kelteni, amit egy tágas térben elérhetünk vele. Ha mégsem tudunk elszakadni a gondolattól, hogy apró fürdőszobánkba egy látványos kádat helyezzünk, részesítsük előnyben a japán ülőkádas változatokat.

Fontos, hogy csakis kiváló minőségű porcelán vagy prémium kategóriás üvegszálas akrill kádat válasszunk, kiegészítőnek pedig egyszerű rozsdamentes acél csaptelepeket társítsunk hozzá. A fémes hatás még inkább kiemeli a minimalista dizájnkádakat, miként a nagyméretű üvegfelületek és a csodálatos háttérpanoráma is luxus szintre emelhetik a fürdőszobák megjelenését. Éppen ezért a dizájnkádakat soha ne a sarokba, hanem a fürdőszoba fókuszába, lehetőség szerint nagyméretű ablakok elé helyezzük, ügyelve persze arra, hogy a kíváncsi tekintetek a szomszédból ne tudjanak belesni otthonunk legintimebb helyiségébe.