Laminált padlóburkolat

Laminált padlóburkolat
A laminált padlóburkolatok anyaga több mint 90%-ban fa. Ez azonban nem a hagyományos értelemben vett fűrészáru, hanem környezetbarát célapríték, amelyből nagyszilárdságú (850-890 kg/m3 fajsúlyú HDF) hordozólap készül. A hordozólap felszínén impregnált, UV-álló, színtartó dekorréteg, és az ezt védő, átlátszó, kopásálló, különlegesen kemény melamingyantás védőréteg van. A panelt hátoldalt ugyancsak melaminos balanszrétege teszi szendvicsszerkezetűvé és egyben formatartóvá, mivel e réteg szilárdsága azonos a fedőrétegével. Felépítéséből adódóan a laminált padlólapok vastagsága csupán 6-12 mm, így padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.
 
Világos laminált burkolat (tovább)
Amennyiben kedveli a nagy, világos tónusú tereket, érdemes a hozzá illő kategóriából választania. A derűs színekkel és a sötét árnyalatokkal festett falakhoz egyaránt jól passzoló parketták vidámságot és fényt csempésznek otthonába. A világosabb színekhez az életteli, míg a sötétebb árnyalatokhoz a mármár fehér, kissé fakó famintázatú tónusokat ajánljuk. A Classen és az Egger márkák kínálatában biztosan talál kedvére valót.

Közép laminált burkolat (tovább)
Visszafogottabb színek esetén, a padló és a belső burkolat lágy összhangjához középtónusú padlózat javasolt. A halvány, pasztellszínű falakhoz remekül illik mindhárom forgalmazott márkánk közepes árnyalata. Legyen kiegyensúlyozott, nyugalmas hangulatú otthona!

Sötét laminált burkolat (tovább)
Kontrasztos belső terekhez, fehér bútorzathoz érdemes a sötétebb laminált parketták közül választania. Amennyiben kedveli a merészebb megoldásokat, bátran vállalja be az éjszínű padlózatot. A Kronotex felhozatalában hagyományos fűrészfákat idéző sötétszínű laminált burkolatokat talál.

Prestige laminált burkolat (tovább)
Intenzív igénybevétel esetén strapabíróbb, vastagabb és magasabb kopásállóságú burkolat szükséges. A Prestige kategóriába tartozó termékek alkalmasak fokozott lakossági (pl. bejárat, lépcsőház, folyósó) és közületi (irodák, ügyfélszolgálatok, osztálytermek) felhasználáshoz is. A panelek nagyobb igénybevétel alkalmával is tökéletesen illeszkednek az új technológiának köszönhetően. A felületi erezet együtt fut a fa mintázatával, ezért tapintása és látványa is élethűbb.