Jót tenni jó!- Kisfiú steril szobáját alakítjuk ki

Egy tizenkét éves tápiószentmiklósi kisfiú súlyos betegségben szenved, melyre az egyetlen gyógymód a rendkívül kockázatos tüdőtranszplantáció lenne. A nehéz anyagi körülmények között élő kis család azonban addig erről nem is álmodhat, amíg egy steril szobát nem alakítanak ki otthonukban. Az újHÁZ Centrum Elágazás Kft-hez fordultak segítségért, az emberiességéről ismert építőanyag-kereskedelmi hálózat győri telephelye pedig azonnal cselekedett.

Hüse Annamária, tápiószentmiklósi édesanya egyedül neveli 12 éves, cisztás fibrózisban szenvedő fiát. A ritka genetikai betegség a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan. Attila tüdeje folyamatosan sűrű nyákos váladékot termel, amiben megtelepednek a kórokozók, így folyamatos gyulladásveszélynek van kitéve. Gyomrába szondát kellett ültetni, melyen keresztül táplálják. A kiskamasz számára az egyetlen megoldást a nagy rizikófaktorral bíró tüdőtranszplantáció jelentené. A család évek óta tudatosan készül az elkerülhetetlennek tűnő beavatkozásra, s mivel Attila állapota fokozatosan romlik, egyre közelebb kerül az elkerülhetetlennek tűnő, életmentő beavatkozáshoz. "Szeretném Attilának megadni, amire szüksége van, és amit maximálisan megérdemel" - mondja az édesanya, majd hozzáteszi, fia egy igazi kis hős, aki tudatában van a betegsége minden részletének, folyamatosan küzd és egyetlen pillanatra sem adja fel a reményt, hogy meggyógyulhat.

uh csr elagazaskft

A 34 éves édesanya augusztus közepén levélben kereste meg az újHÁZ Centrum győri telephelyét, az újHÁZ Centrum Elágazás Kft-t azzal a kéréssel, hogy nyújtsanak segítséget építőanyagok biztosításával ahhoz, hogy egy steril szobát tudjanak kialakítani a nagy beteg gyermek számára. A válasz még aznap megérkezett Pintér Hédi és Pintér Loránd ügyvezetőktől, akik minden szükséges anyagot biztosítanak a nyílászárók cseréjéhez, a mennyezet gipszkartonozásához, a burkolatcseréhez, a vakoláshoz, a festéshez és a kisfiú saját fürdőszobájához.

"Együttérzéssel olvastuk Annamária levelét és természetesnek tartottuk, hogy segítségükre sietünk" - mondják a cégvezetők, akik rámutatnak arra is: bíznak abban, hogy támogatásukkal nagymértékben tudnak majd könnyíteni a kis család jelenlegi helyzetén, egyúttal pedig hozzá tudnak járulni Attila mihamarabbi gyógyulásához is. A támogatásként felajánlott építőanyagokat már a levél beérkezését követő napon Csibor Balázs kereskedelmi vezető át is adta, így már semmi sem állhat a sterilszoba kialakításának útjába, s ezzel párhuzamosan pedig remélhetőleg annak sem lesz akadálya, hogy Attila hamarosan teljes életet élhessen.

Az újHÁZ Centrum 2016-ban indította útjára Jót tenni jó elnevezésű kampányát a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy tagjaik a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé állnak. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.
jottenni