Leukémiás gyermekekért fogtak össze

Nemrég széles körű összefogás valósult meg az Együtt a Leukémiás Gyermekekért - Gyermekleukémia Alapítvány javára. Halogy község önkormányzata, a körmendi ÚjHÁZ Centrum Euro-therm és partnercégei 2018. július 20-22. között jótékonysági falunapot rendeztek, amelyen 620 ezer forint támogatást sikerült összegyűjteni a beteg gyermekeknek. A rendezvény illeszkedik az újHÁZ Centrum Jót tenni jó kezdeményezésébe, amelynek célja a helyi ügyek támogatása és mások motiválása arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

A jókedvet és a segítő szándékot még a szélsőséges időjárás sem tudta megtörni, így a falunap ideje alatt összesen 620 ezer forint folyt be a tombola és a rendezvénypólók eladásából. A több mint félmillió forint teljes egészében az Együtt a Leukémiás Gyermekekért - Gyermekleukémia Alapítványhoz kerül annak reményében, hogy a szervezet munkája ezáltal könnyebbé és eredményesebbé válik, hiszen nem mindent lehet áldozatos munkával és önfeláldozással pótolni.
Halogy2

Az esemény sztárvendégei és a változatos programok is azt mutatják, hogy a leukémiás gyermekek sorsa mindenkinek a szívügye. A falunapra többek között olyan sztárok fogadták el a meghívást, mint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard, a Kredenc Zenekar, Csocsesz és Koós János. A rendezvényen részt vettek a Ferencvárosi Tornaclub legendás sportolói is, többek között Keller József, Bánk Dodi, Szenes Sándor, Fischer Pál, Topor Antal, Dukon Béla, Horváth Péter és Jagodics Zoltán is rúgták a bőrt a felnőtt futball gálán, de nem maradhatott el a gyermek focitorna sem. A víztoronynál az Őr-nyék Alapítvány tartott lovas íjászati bemutatót, amit a Batthyány lovasbandérium történelmi távlatvezetése követte.

Az immár negyedszer megrendezett falunapon tehát nagyon sokat tettek azért, hogy az ÚjHÁZ Centrum Euro-therm mottója valóra váljon, azaz „minden gyermek mosolyoghasson”.

Az újHÁZ Centrum a társadalmi felelősségvállalás jegyében Jót tenni jó címmel indított kampányt 2016-ban. Az építőanyag kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet: országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

jot tenni jo logo vegleges