Megújul a felsőgödi templom orgonája

Közösségi összefogással újítják fel a felsőgödi templom 200 éves orgonáját. A csaknem százhúsz adományozóhoz Juhász Attila, a Piramis Építőház Kft. tulajdonosa, az újHÁZ Centrum Igazgatóságának elnöke is csatlakozott, mert hisz a közösségi összefogás erejében és személyesen is kötődik a templomhoz, illetve a városhoz.

Orgona visszaszallitasFotó forrása: Bozóky Gyula Alapítvány, Bea István

2018 szeptemberében a Felsőgödi Római Katolikus Jézus Szíve Templomba ünnepélyes hangverseny keretében tért vissza a 200 éves orgona játszóasztala, amelyet idén tavasz óta renoválnak. A gödi templom 1923-as alapítása után, 90 évvel később a Bozóky Gyula Alapítvány gondoskodott arról, hogy megvalósuljon az orgona felújításának első fázisa.

„Úgy gondolom, hogy akár a jelenlévők, de a távolmaradók is érdeklődéssel hallgathatják meg az orgona bemutató átadás-átvételi zeneszámait. Minden lehetőséget megragadok, hogy megköszönjem a közel 120 adományozónak, hogy az első ütem megvalósítását támogatta” –emelte ki Veres Mihály, a Bozóky Gyula Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Személyesek a kötődéseim Gödhöz, a templomhoz és az azt körülölelő térhez. Családunk vallásos, templomjáró, és nálunk odahaza mindig fontos volt a törekvés a közösségért tevésre, méghozzá valami hasznos, maradandó formában. Jó érzés tudni, hogy abban, ahogy megszépült, átalakult a templom, nekem is részem van. Remélem, egyre több helyi vállalkozás áll mellénk” – tette hozzá Juhász Attila.

Az orgona teljes felújítása a templom felszentelésének 95. évfordulójára, 2019. szeptember 14-re készül el.

jot tenni jo logo vegleges