Nyáron startol az újHÁZ Napfelkelte Félmaraton

Különleges félmaratont rendeznek idén nyáron a gyönyörű Káli-medencében.

A népszerű Tihanyi- és a Szigligeti Félmaraton mellett a szervezők, egy új, kisebb létszámú és a szokásosnál meghittebb félmaratonnal is készülnek a futás és a Balaton szerelmeseinek.

Az újHÁZ Napfelkelte Félmaratont idén első alkalommal rendezik meg augusztus 19-én a révfülöpi vitorláskikötőben, ahol rendhagyó módon kora hajnalban gyülekeznek majd a futók, és ahonnan pirkadatkor egy katamaránnal hajóznak ki a vízre.

A félmaraton versenyzői a Balaton közepéről közösen nézik meg a napfelkeltét, mialatt ismert DJ-k biztosítják a bemelegítéshez szükséges hangulatot, majd a mezőny a badacsonyi partra szállást követően elstartol.

A 21,2 km-es útvonal, a vízpart-menti kerékpárutakon, majd a Káli-medencén át vezet el a régió egyik ékszerdobozának tartott Mindszentkállára, ahol azon a hétvégén egy kétnapos falunap is várható, számos érdekes programmal.

A rendezvény meghittségét a napfelkeltés starton kívül az adja, hogy a félmaratonon mindössze 333 futó nevezését fogadják a szervezők, így minden bizonnyal rekord gyorsasággal fogynak majd el a helyek az ország egyetlen olyan futóversenyére, amely egy hajóról veszi kezdetét.

32087395 1742970995746098 7576660590358167552 n

A szervezők közel tíz hónapon át dolgoztak a félmaraton szervezésén, céljuk, hogy visszahozzák azt a hangulatot, ami a tihanyi és a szigligeti futóversenyek első éveire volt jellemző, mielőtt azokon még több ezer fő nevezett volna.
Nem titkolt szándékuk az sem, hogy ezzel a kisebb és meghittebb eseménnyel szintén hagyományt teremtsenek.

A rendezvény névadó támogatója az újHÁZ Centrum építőanyag-kereskedelmi hálózat.
Az eseményről, és a jelentkezés menetéről még több információ 2018. május 26-tól elérhető, a www.futniszep.hu weboldalon.