Példamutatással jobbá tenni a környezetünket

A társadalmi felelősségvállalás keretében Jót tenni jó címmel indított kampányt még szeptemberben az újHÁZ Centrum. Az építőanyag kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet: országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.
A szekszárdi Sz+C Stúdió Kft számára kiemelt értéket jelent a környezetvédelmen túl a közösség és az egyén méltóságának megtartása, jogainak védelme, az esélyegyenlőség biztosítása. „ Azt valljuk, nem elég hangoztatni a nemes elveket, azokat tetteinkkel hitelesíteni is kell. Hisszük, hogy a gyakorlati példamutatás másokat is inspirál, ezáltal hozzájárulunk a gazdasági, társadalmi és kulturális környezetünk pozitív megváltoztatásához” – mondta Szablár Klára marketingigazgató.

szckicsi

Az újHÁZ Centrum partnere idén számos alapítványt, egyesületet és rendezvényt támogatott, többek között a Kék Madár, a Mentőöv Gyermekeinkért és az Őrangyal Európai Alapítványt, a helyi kórházat, városi rendezvényt, de segítették a szekszárdi futóversenyek, tolnai tollaslabda verseny és a harci falunap megrendezését is. „A Családok Átmeneti szállásán lakókat karácsony előtt mindig megajándékozzuk, és arra törekszünk, hogy munkatársaink lakás gondjainak megoldásában, házvásárlásuk lebonyolításában, otthonuk felújításában is segítő kezet nyújtsunk” – tette hozzá Szablár Klára.
A marketingigazgató fontosnak tartja azt is, hogy a raktárukban időről időre munkát biztosítsanak hátrányos helyzetben lévő, a KÉK Madár Alapítvány által pártfogoltaknak gyakorlatszerzés céljából. „Alkalmanként egyszerre maximálisan 3-4 fő részére tudunk munkát biztosítani, melyek főként kertészeti, illetve takarítási feladatok elvégzését jelentik felügyelet mellett” – húzta alá, majd rámutatott: egyik kollégájuk értelmi fogyatékkal élő testvérét rendszeresen foglalkoztatják egyszerűsített munkavállalási szerződéssel a telephely rendben tartásával kapcsolatos feladatok elvégzésénél.
Az SZ+C Stúdió a környezetvédelem terén is jó példát mutat a helyi vállalkozásoknak. Olyan megoldásokat alkalmaznak, melyek a fenntartható szemléletet képviselik, s melyekkel többek között egy hosszú távon is költséghatékony energiaellátó rendszert tudtak kiépíteni.  Hőszivattyús fűtési rendszerrel, földhős szondákkal, napelemekkel, energiatakarékos fénycsövekkel jelentősen csökkenteni tudták a telephely rezsiköltségeit és a vállalat ökológiai lábnyomát.
Az újHÁZ Centrum és az SZ+C Stúdió a jövőben továbbra is támogatni fogja a nemes ügyek megvalósulását, hiszen jót tenni jó.