Nyíregyházi családon segített a Farm Tüzép

2016. december 9-én leégett egy nyíregyházi család otthona. A tragédia következtében a ház lakhatatlanná vált, a Nyeste család pedig rokonokhoz kényszerült költözni. A megyeszékhely azonban egy emberként fogott össze értük, így a felújítási munkálatok már aznap elkezdődhettek.

A tudatos és előre tervezett projekteken túlmenően azonban az újHÁZ Centrum sem tud elmenni a hirtelen jött segítségkérések mellett, mint ahogy most sem tették a nyíregyházi család esetében, hiszen jót tenni jó!

ujjhaz jotteni logo OK
 
"A tűzesetről én értesültem elsőként, nem volt kérdés, hogy segítsünk a bajba jutott családnak" - mondta Vengrinyák Tibor, az újHÁZ Centrum Farm Tüzép telephelyének tulajdonosa. A cég több más nyíregyházi vállalkozással összefogva azonnal összeszedte a ház felújításához szükséges építőipari anyagokat. "A Farm Tüzép egy 305 ezer forint értékű komplett Schiedel kéménnyel és a hozzá tartozó kiegészítőkkel segítette a családot ebben a nehéz helyzetben" - tette hozzá a cégvezető.

Farm Tüzép
 
Bár a segítség gyorsan érkezett és a kémény még aznap beszerelésre került, sajnos nem valósulhatott meg a család azon álma, hogy a karácsonyt ismét otthonukban tölthessék. "Jelen pillanatban víz és fűtés szerelőt keresünk, hamarosan jönnek a festők is glettelni a falat, így bízunk abban, hogy hamarosan ismét saját otthonunkban hajthatjuk álomra a fejünket" - osztotta meg velünk Nyeste Beáta, az érintett ház tulajdonosa, aki hozzátette, hálásak a közösség minden tagjának a sok segítségéért, amit az elmúlt hónapokban kaptak.

nyiregyhaza2
 
Az újHÁZ Centrum országos hálózata 2016-ban indította útjára Jót tenni jó elnevezésű kampányunkat a társadalmi felelősségvállalás nevében, amely tudatos és hosszú távú koncepció a hálózat részéről, hiszen kiemelten fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ cégvezetője elmondta: az építőanyag kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé állnak. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

nyiregyhaza1kicsi