Nem kockázatos belevágni az építkezésbe

Az építőipar várható felfutása lehetőség a piac szereplőinek, a vásárlók számára viszont kockázatokat is hordoz. Amikor számítani lehet „szerencselovagok” feltűnésére, mindennél fontosabb, hogy hozzáértő, megbízható szakemberekre támaszkodhassunk.

Mind lakásépítési kedvben, mind az ingatlanárak emelkedésében Magyarország vezette az európai uniós rangsort az Eurostat adatai szerint 2016. második negyedévében. A hatalmas növekedés elsősorban a korábbi, a válság óta tartó drasztikusan alacsony bázisértékeknek köszönhető, a szakértők szerint a piac most a korábbi lemaradást hozza be.  A fellendülésben fontos szerepet játszott a banki kamatok csökkenése, amivel a lakás ismét az egyik legvonzóbb befektetési formává vált. Szakértők szerint beállt és működik a lakáshitelezés is, az állami ösztönzők, így a CSOK és az építőipari áfacsökkentés is hozzájárult a piac fellendüléséhez. Az idei rohamos növekedés a lakásépítésben azonban még szinte semmi ahhoz képest, ami jövőre várható: a KSH adatai szerint az első háromnegyed évben kiadott új engedélyek, illetve az új lakások építésére vonatkozó egyszerű bejelentések alapján az ideinél jóval több lakóépület építését tervezik.

Az évek óta nehézségek között vergődő építőipar számára ezért nagy reményekkel kecsegtet 2017, a vásárlók szemszögéből ugyanakkor a kereslet hatalmas fellendülése kockázatokat is hordoz: előfordulhat minőségromlás a kivitelezésben az alacsonyabb minőségű építőanyagok használata miatt, de akár tapasztalat nélküli „szerencselovagok” is megjelenhetnek magas haszon reményében az ingatlanfejlesztő piacon. Ilyen körülmények között különösen fontos, hogy a fogyasztók megbízható, szakértő partnerekkel vághassanak bele a sok esetben életre szóló projektbe, amit egy otthon felépítése jelent.

shutterstock 433996096

A lakásvásárlás, építkezés, felújítás komoly, a családok költségvetését súlyosan megterhelő beruházást jelent, amelyek ráadásul jelentősen magasabb is lehet a tervezettnél. A minőségi anyagok vásárlása ugyan megemeli a kiadások mértékét, de a hosszabb élettartamuk évtizedekre garantálja a nyugodt mindennapokat és a gazdaságosabb fenntartást. Érdemes tehát átgondoltan, sok szempont figyelembevételével, szakértői segítség bevonásával döntéseket hozunk – hangsúlyozzák az újHÁZ Centrum szakértői hozzátéve, az építkezés terén fokozottan igaz a mondás: csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, hogy ne a legjobbat válasszák egy hosszú távú befektetés esetén.

Az újHÁZ Centrum szakértő gárdája segít meghozni a legjobb döntéseket, legyen szó a hőszigetelésről, a tetőtér beépítéséről vagy egy teljes családi ház felépítéséről. „A vevőink elmondják, hogy milyen szituációban vannak, mik az igényeik, mik a vágyaik, szakembereink pedig felmérik, hogy ehhez milyen anyagok beszerzésére van szükség. Vásárlóként mindig a kész házat látjuk a szemünk előtt, elképzeljük, miként fogunk ott élni, szakértőink viszont azt is tudják, hogyan lehet ezt a vevői igényeket szem előtt tartva magas színvonalon megvalósítani” – magyarázza Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője. „A termékkör aktív részévé váltak a csempék, a szaniterek, a fürdőszobai termékek, ahogy a laminált burkolatok is így újabb nagy lépést tudtunk tenni a fogyasztói igények teljes körű kielégítése felé” – teszi hozzá.

shutterstock 532197418

Az Opten céginformációs szolgáltató „A”, vagyis kiváló minősítésben részesítette a céget, így az újHÁZ Centrum immáron igazoltan is az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője. A megbízhatóságot pedig a vásárlók is mindennap érzik. Ezt a szakértelem mellett az alapozza meg, hogy az újHÁZ Centrum a folyamatos fejlődéssel párhuzamosan a helybeli nagy múltú családi vállalkozások révén megmaradt közösségi kereskedésnek.

„A vásárlók valódi bizalommal fordulnak hozzánk, hiszen helyben, szakértőktől vásárolhatnak megbízható minőségű termékeket” – mondja a cégvezető, majd hozzáteszi: az otthonteremtésnél ezek a legfőbb értékek.