Sarokablakok – Rálátás a világra

2014. július 8.

Több fény, jobb kilátás és még jól is néz ki.

05
A sarokablak egy tökéletes megoldás, ha nagyobb kilátást és több fényt szeretnénk a lakásunkba becsalogatni.

11
Nem kell eldöntenünk egy sarokszobánál, hogy melyik oldalra nyitjuk az ablakot. A földszinten, mindkét oldali kertrészhez közel kerülhetünk. Az emeleten nagyobb kilátás nyílik a tájra.

Kisebb ellentét áll fenn a tervezők és az egyszerűbb kivitelezők között.

08
A tervezők nagy szeretettel alkalmazzák a sarokablakokat, a kivitelezők viszont szeretik megszüntetni ezeket. Egyszerűen csak odaépítenek egy oszlopot a sarokra.

07
Ne féljünk a sarokablakoktól, védjük meg a kőművesekkel szemben. Cserébe egy hatalmas élményt kapunk, ami növeli a belső és külső tér kapcsolatát.

Több elfogadható műszaki megoldás is létezik a szerkezet kialakítására.

Attól függően, hogy hol alakítjuk ki a teherátvitelt, két féle megoldás létezik.

01
Amennyiben a nyílászáró feletti áthidalót alá kell támasztani, akkor a sarokablakba kell elrejtenünk a tartószerkezetet. Ez legtöbbször egy zártszelvény. Amennyiben ezt a fém tartót ugyanolyan vastagságúra tervezzük, mint az ablak vastagsága, akkor a tartószerkezet láthatatlan marad a külső szemlélő számára. A fém oszlopot PUR habbal töltjük ki, így növelve a hőtechnikai tulajdonságait.

Ennél sokkal jobb megoldás, ha a felső áthidalót úgy méretezzük, hogy az ablak csak térhatároló funkciót töltsön be a külső és belső tér között.

Ezzel a megoldással szabadon válogathatunk a lehetőségek között.

02
Fa ablakszerkezet esetén a sarokra egy fa soroló elemet teszünk , így válik egységessé és folytonossá a szerkezetünk. Semmilyen plusz hőszigetelésre nincs szükség.

A legelegánsabb megoldás, amikor sem osztóborda, sem ablakkeret nincs a sarkon, hanem a két üveget futtatjuk egymásnak.  Itt úgynevezett szoknyás üveget kell alkalmaznunk. Ezt azt jelenti, hogy a több rétegű üvegből egy réteget tovább futtatunk, így fogadni tudja és takarja a másik üveget.

04
Ez egy olyan megoldás, ahol plusz költség nélkül teljesen luxus látványban lehet részünk.

Válasszunk sarokablakot. Egy megfizethető luxust.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.