Természet a szobában - poszterekkel

2014. június 17.

07
Az illúziókeltés legegyszerűbb módszere a poszter. Minél nagyobb, viszonylag üres falfelületet választunk, annál ütősebb a hatás. Természetfotókkal friss, üde hatást érhetünk el, nonfiguratív poszterekkel tágíthatjuk a teret, de bekerülhetünk egy város központjába, vagy az Eiffel-torony lábai alá. Sőt, akár saját fotót is nagyíthatunk poszterré, így az egyedi háttér garantált. A választék tehát határtalan.

01Díszíthetjük a nappalink egyik falát, tehetünk a konyhába, hálóba, de akár wc-be is, túlzásokba azonban ne essünk. Ha kiválasztottuk a kívánt falfelületet, figyeljünk a poszter színeivel harmonizáló bútorok, kiegészítők kiválasztására. A poszterezett fal elé igyekezzünk minél kevesebb tárgyat helyezni, hogy a kép minél jobban érvényesülhessen. A legoptimálisabb, ha padlótól plafonig egy teljes falfelületet, vagy falfülkét tudunk beteríteni a képpel. Egy semleges színű székkel, fotellel vagy kanapéval az előtérben nagyon jó hatást érhetünk el. Hálóban az ágy mögötti fal lehet a legideálisabb.

06Posztereket tehetünk az ajtóra, sőt ragaszthatunk bútorokra is, ebben az esetben azonban olyan felületet válasszunk, amelyik a lehető legsimább, egyenletes, egyenes felület.

03
A poszterek alapanyaga általában a vinyl, mint a tapétáké, így felhelyezésük is ahhoz hasonlóan történik, fotótapétához való ragasztó segítségével. A felhelyezést magunk is elvégezhetjük. Amire oda kell figyelni, hogy sima, egyenletes felületre kerüljön a poszter és megfelelő méretű legyen. A kikevert ragasztóval ne áztassuk el a képet, hengerrel egyenletesre kell simítani, száradás után pedig a felesleges részeket le lehet vágni.

Jó kísérletezést!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.