Bútor nélküli ház

2013. június 17.

A hagyományos térkialakítás úgy történik, hogy a falfelületeket bútorokkal töltjük ki. Ezek a bútorok a szobák funkciójának tükrében használati vagy design elemként is működhetnek. Gondolok itt a hálószoba ruhásszekrényére, a nappaliban elhelyezett tv szekrényre, vagy az étkező tálaló szekrényére. Az egyedi, designbútorok legtöbbször a speciális színeket, anyagokat, a tervező kreativitását és az egyedi kivitelt is magukba foglalják, tehát nagyon drágák.

IMG_7265

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik egyre inkább teret hódító lehetőség a beépített bútor. Ha már unjuk az üzletekben kapható hagyományos tároló bútorokat, könyvespolcokat, szekrényeket, feldobhatjuk szobáinkat egyedi, általunk kitalált gipszkarton polcrendszerekkel, így eltűnnek a bútorok a belső terekből és egybeolvadnak a házzal, a falak meghosszabbításaként, vagy önálló térelemként jelennek meg.

A gipszkarton felhasználása ugyanis nem csak helyiségek elválasztására, álmennyezet készítésére, vagy tetőterek belső burkolására használható, hanem látványelem, lakásunk díszítő eleme is lehet.

Mivel könnyen alakítható és felhasználható anyagról beszélünk, akár otthon is egyszerűen kivitelezhetünk belőle bútorokat, polcokat, térelválasztó falakat. Meghatározó látványelemmé válhat például egy markáns színű vagy tapétázott előtétfal, amibe nem csak szekrényeket építhetünk, polcokkal díszíthetjük, hanem akár világítással is kiemelhetjük.

HPIM2753

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készíthetünk lépcsőkorlátot, tévétartó falat, mögé DVD tartó polcokkal, könyvespolcot, elrejthetjük a lépcsőfordulót. A vállalkozó szelleműek íves, ferde, felszabdalt, lukas vagy térbeli formákat is kialakíthatnak.

Megépíthetőek akár a falsíktól kiugróan vagy pont fordítva, besüllyesztve a falba, változatos fülkéket, dobozokat kialakítva.

Minden egyes esetben más-más hatást érhetünk el.

Az épített „gipszkarton” bútorok előnyei:

  • olcsóbb, mint egy megvásárolt bútor
  • mindenképpen egyedi, másnak biztosan nem lesz pont ilyen
  • személyre szabott, a saját könyveinkhez, tárgyainkhoz tudjuk alakítani
  • egyedi méretéveivel úgy illesztjük a helyiségbe, ahogy számunkra a legjobb

hátrányai:

  • mindenképpen előzetes tervezést igényel
  • gipszkartonos szakmunkát igényel, bár kis ügyességgel magunk is összerakhatjuk

Legyünk bátrak és kezdeményezők, hiszen otthonunk egyedi hangulata kizárólag a képzeletünkön múlik. Egy dologra azonban feltétlenül figyeljünk! Körültekintően válasszuk meg ötleteink megvalósításához az építőanyagokat. Érdemes minden alkalommal olyan építőanyag-kereskedés mellett döntenünk, amelyik személyre szabott szolgáltatásokat és minőségi termékeket nyújt elérhető áron, széles választékban.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.