Kandallófa, mint design elem

2014. május 6.

kep_004Gondolta volna, hogy nem csak tüzelésre jó a kandallófa. Vegyünk néhány köbmétert és dobjuk fel a nappalit, változatos falfelületeket kialakítva.

Az utóbbi években a kandallózás nagy divat lett, mivel annál sokkal több, minthogy csak szép, és jól mutat a nappaliban.

Nagyban segít átvészelni a hűvös éjszakákat a fűtés beindítása előtt.

kep_008
Ha kandallónk van, fa is kell. Ha nem akarunk állandóan kijárni az udvarra, vagy a lakáshoz nincs is udvar, valahol tárolnunk kell a tüzelésre szánt hasábfát. Erre több lehetőségünk is van. Kis fatartó tele fával elegendő lehet egy-egy használatra. Esetleg a kandalló alatt vagy mellett kialakított fatartó megjelenésével már el is érkeztünk a belsőépítészet és a kandallófa találkozási pontjához.

kep_011A fatároló kialakítása szinte bármilyen anyagból történhet, fából, kovácsoltvasból, gipszkartonból. A helyiségen belül, természetesen valahol a kandalló közelében érdemes elhelyezni. Lehet a kandalló alatt, mellett, akár körül is veheti. Kialakíthatunk kis polcszerű nyílásokat is. A tárolók alakja teljesen szabadon formálható, de érdemes követnünk az adott helyiség adottságait.

A vágott kandallófa keresztmetszeti látványa nagyon szép rusztikus textúrával ruházza fel a teret.

kep_002
Számos játéklehetőséget biztosít a fa nagyság szerinti szétválasztása vagy keverése. Attól függően, hogy milyen textúrát szeretnénk létrehozni, szabadon eljátszhatunk a tűzifával.

A kertünkből levágott kisebb nagyobb kör keresztmetszetű fa teljesen új elemként jelenhet meg a háromszög alakúra hasított kandallófa között.

El is túlozhatjuk a fa felület méretét, így akár egy teljes falfelületet takarhatunk tüzelőfával.

A hatás nem fog elmaradni. Bátran vegyünk nyáron is kandallófát.  Olyan lesz, mint ha a nyáron vásárolt belsőépítészeti díszítő elemeinket télen eltüzelnénk. Ebből lesz az élő design.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.