Helytakarékos, "mozgó" bútorok

2014. január 7.

01Szeretjük a tágas, szellős tereket, de a lakásunk kicsi? A bútorok gondos tervezésével ez az igény is megoldható!

Egy szobának adhatunk több funkciót is, amennyiben elrejthető, felhajtható, becsúsztatható, felemelhető bútorokkal rendezzük be.

05Ha például egy nappaliban vendégágyat vagy akár a franciaágyunkat szeretnénk elrejteni, több megoldás is létezik. Az egyik, ha elrejtjük egy beépített szekrényben falra felcsukható módon. Ebben az esetben nappaliból pillanatok alatt hálószobát varázsolhatunk, bár igyekezzünk a többi bútort is úgy megválasztani, hogy a tér könnyen átalakítható legyen, például görgős székekkel vagy dohányzóasztallal.

02Amennyiben a belmagasság megengedi egy dobogó építését, úgy másik megoldás lehet, ha ebben a kiemelt, pár lépcsőfok magas dobogóban rejtjük el az ágyat görgős, kihúzható módon. Mindkét eset jó példa arra, ha az ember nem szeret ágyazni, és egy pillanat alatt el szeretné tüntetni az ágyát.

13Ugyanilyen megoldásokkal elrejthetjük az étkezőasztalt, a dolgozósarkot vagy a tévénket. Jó megoldás lehet a gyerekszobában is az alapterület megnövelésére.

A fenti megoldásokkal szabadon variálhatjuk a belső tereinket, elrejthetjük azokat a funkciókat (ágy, asztal, ruhásszekrény, konyha, stb.) amelyekre nincs szükségünk folyamatosan. Ezáltal egy kicsi lakásban is viszonylag nagy életteret alakíthatunk ki.

09Ezen terek lényege, hogy mindig az adott napszaknak vagy funkciónak megfelelően alakítjuk át a szobát, amire épp használni szeretnénk. Eközben a nem kívánt funkciók rejtve maradnak.

Képzeljük el a lakásunkat úgy, mintha csupa kihúzható fiókból és eltolható dobozból állna. Ezeket töltsük meg különböző funkciókkal, és máris kész a többfunkciós szabadon variálható lakás.

Mérjük fel pontosan a szobánkat, az igényeinket és lehetőségeinket, konzultáljunk asztalossal, ha látványterveket vagy pontos tervezést szeretnénk, akkor építésszel vagy belsőépítésszel, és remek megoldások fognak születni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.