Fürdőkultúra a lakásban (anyagok, design, spa feeling)

2013. december 10.

02Miután az utóbbi években teret hódított a wellness őrület, és minden apró faluban adott legalább egy wellness élményt is hirdető szálloda vagy fürdő, manapság már otthon is egyre nagyobb igény van a kellemes fürdőzésre, egyre hosszabb időt töltünk a mindenféle extrával felszerelt zuhanykabinokban vagy masszázskádakban. A fúvókákkal ellátott, ergonómikus, kényelmes fürdőzést már mindenféle fényekkel, hangulatvilágítással is kombinálhatjuk. Az élményt megoszthatjuk párunkkal egy kétszemélyes pezsgőkádban.

06Alakját tekintve is hatalmas a választék. Kádakban vannak aszimmetrikus, ovális, kerek, szögletes, négyzetes, szív alakú formák. Elhelyezhetjük a fal mellett, a sarokban (sarokkádak), de a fürdő közepén is. Már nem ritka a fürdő élményt a hálószobába telepíteni. Legtöbbször nagy üvegfalak előtti, lábakon álló, díszes vagy minimál kádat helyeznek a franciaágy végébe, ezzel is kimenekítve a sokszor szűkös, sötét fürdőszobák világából a fényre, a természet közelébe a fürdőzés élményét.

04A kádak anyaga alapvetően háromféle lehet: akril, lemez vagy pedig műmárvány (öntött, önhordó műgyanta). Az akril valójában műanyag, mely könnyen alakítható, így formavilágát tekintve kialakítása szinte végtelen lehetőségű. A lemez kád zománcozott acélból készül, környezetbarát és újrahasznosítható. A műmárvány kádak szintén  könnyen formálhatóak, nem kell más anyaggal kombinálni, így egyre elterjedtebbek.

Immagini 1996A zuhanykabinok helytakarékosak, méretükből adódóan kisebb fürdőben is elférnek. Kialakítását tekintve kétféle lehet, az épített zuhanyok elegánsak, egyedi méretűek és egyedi kialakításúak, míg az előregyártott zuhanykabinok számos extrával, design üvegfalaival igazi éke lehet fürdőnknek. Ez utóbbiak formája lehet íves, szögletes és négyzetes. A zuhanyajtó lehet nyíló, toló és harmonika is. Az épített zuhanykabin falait minimum 1,80 m magasságig burkoljuk, míg padlóját min. 1% lejtéssel kell ellátnunk a résfolyóka vagy a pontfolyóka felé.

Az igazi wellness élmény kialakításához hozzátartozik a szauna is. Választhatunk egyedi tervezésű és építésű szaunát, amikor egy erre a célra tervezett helyiséget burkolnak, vagy fix méretű szaunákat. Létezik sima finn szauna, infraszauna vagy a kettő kombinációja is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.