Idén minden eddiginél látványosabbak a karácsonyfatrendek

2018. december 17.

Annak ellenére, hogy Magyarországon még mindig a klasszikus piros-arany kombináció a leggyakoribb a karácsonyfadíszek tekintetében, egyre igényesebbek vagyunk és egyre harmonikusabb módon kívánjuk a fa feldíszítésével is megteremteni az ünnepi hangulatot.

Az idei évben három fő irányzat domborodik ki a dekorációkat illetően – ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

1. A grafitszürke árnyalatai

A szürke 50 árnyalatát is felvonultathatjuk idén a karácsonyfánkon akkor, ha mindezt harmonikusan tesszük meg. A beton szín a fényes ezüsttel jól kiegészíthető, ráadásul ha mindezt meleg fényt árasztó izzósorral egészítjük ki, a végeredmény nem lesz túlságosan rideg sem, sőt, inkább elegáns, minimalista hatást érhetünk el vele.

szurke

Vigyázzunk azonban, mert könnyen a másik végletbe eshetünk akkor, ha túl sok sötétszürke, matt díszt teszünk a fára. A komor karácsonyfa az egész ünnepre rányomhatja a bélyegét, így törekedjünk arra, hogy a letisztult elemek ne legyenek túlsúlyban a fényességet sugárzó ezüstös árnyalatú díszekkel szemben.

2. Fukszia

A nagyon csajos karácsonyfák idén minden bizonnyal fukszia színben pompáznak majd. Ha azonban nem akarjuk, hogy barátaink úgy érezzék, Doktor Szöszi birodalmába csöppentek, érdemes csínján bánnunk az árnyalattal. Egészítsük ki a fukszia díszeket halvány púderrózsaszín elemekkel, így a végeredmény továbbra is habos-babos Barbie-világba illő lesz, mégsem válik tolakodóvá és harsánnyá.

karacsonyfa_fukszia

Ha azonban tényleg egy candy-világot teremtenénk meg idén, akkor bátran akasszunk a fukszia gömbök mellé rózsaszín macaronokat, nyuszikat, flamingókat és balerinákat is. Képzeletünknek semmi se szabjon határt a jó ízlés keretein belül.

3. Az unikornisok és más mesefigurák

Az unikornisok évek óta kirobbanthatatlanok a dekorációk közül, és ki tudja megjósolni, meddig tart a láz. Nem kell azonban kétségbeesnünk akkor sem, ha fiunk van: bátran díszítsük karácsonyfánkat Darth Vaderes, vagy éppen Pókemberes díszekkel.

karacsonyfa_darthvader

Ha azonban egyik szuperhőst sem szeretnénk viszontlátni karácsonykor, törekedjünk a gyerekekkel kompromisszumos megoldásra, ami nem más, mint a mesebeli karácsonyfa telis-tele játékokkal, nyalókákkal, Mikulásokkal, angyalkákkal. Ebben az esetben azonban a kevesebb egyáltalán nem több: minden egyes négyzetcentiméterét díszítsük fel, így a hatás tényleg olyan lesz, mintha a Télapó házából húztuk volna elő a karácsonyfánkat.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.