Így rendezzük be ízlésesen otthoni könyvtárunkat

2018. október 22.

Annak ellenére, hogy napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az e-bookok, szerencsére még mindig a kézben fogható és lapozható könyvek szerelmesei vagyunk. Ezek azonban az elektronikus változatokkal ellentétben hatalmas helyet foglalhatnak el, különösen akkor, ha szenvedélyesen szeretünk olvasni.

Egy idő után kinőjük egyszerű polcrendszerünket és sokkal nagyobbra, praktikusabbra, átláthatóbbra vágyunk, vagy éppen kedvenc darabjaink számára különleges helyet szeretnénk kialakítani. Négy fantasztikus megoldást gyűjtöttünk össze, amelyek között mindenki megtalálhatja a maga számára inspirálót.

1. Klasszikus, átlátható, precíz

Az egyszerű fehér polcrendszer világossá teszi a teret és csodálatosan kiemeli könyveink borítójának sokszínűségét. Akkor alkalmazzuk, ha eléggé tágas térrel rendelkezünk, hiszen egy teljes falfelületet elfoglal, és amennyiben kis térbe telepítjük, még inkább összenyomja azt. Készíthetjük gipszkartonból, de egyszerű fehér polcelemekből is, amennyiben pedig elválasztó falakat is teszünk bele, könyveinket még különböző szempontok szerint is csoportosíthatjuk.

konyvek1

2. Vidám, fiatalos, lendületes

A nagyobb lakberendezési áruházak már kezdik felismerni, hogy a fogyasztók egy csoportja számára fontos, hogy azok a bútorok, amiket otthonukba választanak, egyediek és különlegesek legyenek. Ez a hullámzó polcrendszer fiatalos és vidám hangulatot áraszt magából, ráadásul különleges formája és lendületes vonalvezetése még a szoba fókuszpontjává is teszi.

konyvek2

3. Praktikus, helytakarékos

A kisebb otthonokkal és szűkebb terekkel rendelkezők jól tudják, hogy minden lehetőséget ki kell használni arra, hogy tárolóhelyeket nyerjünk. Az emeletre felvezető falépcső alatt remek polcrendszert alakíthatunk ki, így gyakorlatilag minimalizálni tudjuk a kihasználatlan területeket. A lépcsőzetes kialakítású könyves szekrény ráadásul elképesztő mennyiségű kötetet el tud nyelni, így akár az egész család számára praktikus választás lehet.

konyvek3

4. Kuckózós

Az igazi könyvmolyok egy olyan kuckóról ábrándoznak, ahová forró csokoládéjukkal és kedvenc könyvükkel elvonulhatnak, hogy aztán kizárják maguk körül az egész világot. Gipszkarton segítségével könnyedén megvalósítható egy ilyen olvasósarok, amelynek két oldalára polcrendszert telepíthetünk az aktuálisan kedvenc kötetek számára.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.