A burgundi az idei ősz sztárja - Így használjuk a nappaliban

2018. szeptember 19.

A burgundi a bordó egyik csodálatos árnyalata, amelyet megpillantva azonnal az őszre tudunk asszociálni. Sokáig azt hittük, hogy egy retró szín, amely hosszú időre kiment a divatból, mára azonban egyértelművé vált, hogy ott a helye mindenki nappalijában.

A burgundit gyönyörűen megjeleníthetjük az otthonunkban, hogy aztán a maga kifinomult eleganciájával egyetlen perc alatt alapvetően alakítsa át nappalink arculatát. Ne féljük tehát az 1990-es éveket megidéző bőr-burgundi párosítást, vagy éppen virágmintás motívumokat használni elsősorban a kiegészítők terén, de ha teljes mértékben beleszeretünk az árnyalatba, bátran kenjük fel festék formájában a főfalunkra is.

Összegyűjtöttünk négy remek tippet, miként tudjuk finoman, ám mégis hatásosan megjeleníteni a burgundi árnyalatait életterünkben.

burgundi1

1. A műalkotásokon keresztül

A művészettel kapcsolatos dekorációk alkalmazása mindig egyszerű, ám hatásos módja egy-egy helyiség átalakításának. Érdemes egy nagyobb méretű, egyedi festményt vásárolni, vagy éppen készíttetni, amelyben a burgundi hangsúlyosan megjelenik. Ha ezt az alkotást a főfalon elhelyezzük, már csupán néhány kisebb, akár halványabb burgundi árnyalatú kiegészítőre van szükségünk a teljes újjászületéshez.

burgundi2

2. Kiegészítők

Szintén egyszerű és költséghatékony megoldás, ha az ősz kedvenc színét olyan kiegészítők segítségével csempésszük az otthonunkba, mint két-három díszpárna vagy éppen egy retró stílusú burgundi állólámpa az olvasósarokba. Amennyiben úgy döntünk, hogy a párnák segítségével varázsolunk őszi hangulatot a nappaliba, érdemes a mélyburgundi árnyalatai mellett a finom, lágy, pasztelles vonalat is meghagyni, hogy a kontraszt még inkább kihangsúlyozza a borvörös kiegészítőket.

burgundi3

3. A főfallal

Ha már teljesen elrabolta a szívünket a burgundi, szerezzünk be egy doboz egy rétegben is fedő, gyorsan száradó falfestéket, egy hengert és egy rácsot, és máris nekiláthatunk a főfal átfestésének. Nem szükséges ugyanis az egész nappalit sötétburgundira festenünk ahhoz, hogy a kellő hatást elérjük. Ráadásul, ha túlzásba visszük a szín alkalmazását, a helyiség könnyen sötétté és komorrá válhat.

burgundi4

4. Régi bútorokkal

A retró stílus ismét a fénykorát éri, a legnagyobb bútorboltokban egymás mellett sorakoznak a régi stílusú darabok, amelyek bordó bársonytextíliával borítva tökéletes ékei lehetnek otthonunknak. Nem kell azonban egy teljes szettet megvásárolnunk, elég egyetlen fotel a tökéletes hatáshoz. Vegyünk hozzá puha, világos árnyalatú párnát, pokrócot vagy műszőrme kiegészítőt, így a leghidegebb őszi estéken is melegséget és kuckózós hangulatot fog árasztani.

A burgundinak több árnyalata is létezik, érdemes arra törekednünk, hogy sötét borvörösszínű kiegészítőket válasszunk fődarabnak, és ezt egészítsük ki pasztellesebb darabokkal. Ha pedig fehéret teszünk mellé, a drámai hatás sem marad el.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.