Dzsungelhatás a fürdőszobában

2018. szeptember 12.

Általában, ha a fürdőszoba dekorálására gondolunk, a mozaikokon, a mintás csempéken és a zuhanyfüggönyökön túl más érdekes és izgalmas megoldás nem jut az eszükbe. Pedig néhány magas páratartalmat kedvelő növény telepítésével rendívül izgalmas teret tudunk kialakítani.

dzsungel_nyito

Háromdimenziós erdei hátteret varázsolhatunk zuhanyzónk, illetve fürdőkádunk mögé vagy mellé másodpercek alatt akkor, ha pálmafákkal vesszük körbe tisztálkodásunk helyszínét. Ráadásul, mivel ezeket a növényeket nem ültetjük át a cserepeikből, így könnyedén mozgathatóak, nem szennyezik a padlót, és ha ráununk a dzsungelhatásra, amilyen könnyen bekerültek, olyan könnyen ki is kerülhetnek a fürdőszobánkból.

Fontos azonban az élő növényzet kialakításánál, hogy a pálmafák, selyemfák, bambuszfák és hasonló trópusi növények igazodjanak a fürdőszoba belmagasságához. Ha egy nagyobb fát teszünk a zuhanyzó környékére, az látványosabb eredményt produkál, mintha 4-5 kisebb cserepes növénnyel szeretnénk dzsungelhatást elérni. Ráadásul sokszor egy nagyobb növény még kevesebbe is kerül, mint több kicsi, így még költséghatékony is lehet a választásunk.

dzsungel1

A növény kiválasztásakor a méret mellett annak felépítésére is figyeljünk. Olyan trópusi növényt hozzunk haza, amelynek ágai a fa felső részein vannak, és a törzs alsó részéből egyáltalán nem nő. Így a fürdőszoba hasznos alapterületéből nem veszítünk, és a zuhanyzónk környéke sem válik egy szűk, járhatatlan esőerdővé. A képet egészítsük ki zöld, fűhatást keltő fürdőszobaszőnyeggel és bambusz kiegészítőkkel, így szappantartóval, tusfürdő flakonnal és poharakkal.

A népszerű ruházati márkák “home” részlegében még most is fellelhetőek a nyár nagy slágerei, a pálmafás mintázatú lakásdekor-kiegészítők, amelyeket most az őszi szezon kezdetén le is áraztak, így jóval olcsóbban tudunk rájuk lecsapni. Remek választás lehet egy nagy fonott vagy tengerifű tárolókosár is, amibe a szennyesruhákat gyűjthetjük.

dzsungel2

Extrémebb kiegészítőkre vágyunk? Keressük az új trendekbe illő állatmintás darabokat, amik szintén fokozni tudják a dzsungelhatást. Ez utóbbi esetében azonban ne felejtsük el: a mérték az érték! Ne zsúfoljuk tele a fürdőszobánkat leopárdmintás kiegészítőkkel, csupán egy törölköző vagy egy fellógatott pamut háziköntös elegendő ahhoz, hogy feldobja fürdőszobánk megjelenését.

dzsungel3

Ha pedig nagyobb fürdőszoba-átalakításba vágnánk a fejszénket a dzsungelhatás jegyében, jól válogassuk meg azokat az anyagokat és kiegészítőket, amiket használni fogunk. A burkolóanyagok legyenek világos fa erezetűek, a zuhany és mosdótál pedig készüljön bambuszfából. Ha tehetjük és kertes házban élünk, nyissuk meg a fürdőszoba terét a kert felé egy teraszajtóval, és alakítsunk ki egy szabadtéri zuhanyzót.

dzsungel4

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.