5 szuper kiegészítő, amit egy régi fiókból készíthetünk

2018. július 31.

Napjaink egyik legmeghatározóbb lakberendezési trendje a vintage, amely az 1920-1975 közötti, vagyis a retró korszak előtti divatirányzatokat foglalja magába. Alapvetően jellemzi a púder színek, a fekete és a fehér, valamint az olyan nemes textíliák, mint a csipke, a bársony vagy éppen a szatén.

A vintage-en belül a legnagyobb népszerűségnek a DIY-megoldások számítanak, amikor egy látszólag már teljesen használhatatlan, avítt alapanyagot új köntösbe öltöztetünk. Ha kedvet és kreativitást érzünk magunkban ahhoz, hogy kipróbáljuk, kezdetnek szerezzünk be néhány régi fiókot, hiszen ebből rendkívül látványos eredményeket érhetünk el viszonylag egyszerű praktikákkal.

1. Kutyaágy

Erősítsük meg négy léccel a fiók alját, a négy sarkába csavarozzunk pici lábakat. Egy általunk választott látványos textíliából készítsünk a fiók méretére szabott párnát, töltsük meg szivaccsal és helyezzük bele a fiókba. Pár pillanat alatt már el is készült egy kistestű kutya vagy macska tökéletes fekhelye.

design5

2. Puff

A kutyaágyhoz hasonlóan elsőként erősítsük meg a fiók alját, szereljünk rá hozzá illő lábakat. Pontosan mérjük le a fiók szélességét és hosszát, majd masszív fa bútorlapból vágjunk rá tetőt. A tetőre ragasztópisztollyal erősítsünk méretre szabott vastag szivacsot, majd vonjuk be bútorszövettel. A textíliát az ülőke tetejének aljához ragaszthatjuk, de rögzíthetjük tűzőgéppel is. Végül helyezzük rá a fiókra és próbáljuk ki az új, kényelmes ülőkénket.

design_1

3. Fürdőszobaszekrény

Egy vidéki ház fürdőszobájának látványos kiegészítője lehet egy fiókból kialakított faliszekrény. A régi fiókot csiszoljuk le és fessük mattfehérre, vagy törtfehérre. A fiók belsejébe rögzítsünk két bútorlapot, amelyek polcként fognak funkcionálni. Miután a festék megszáradt, rögzítsük óvatosan a falra és töltsük meg könnyű, ám látványos dekorációkkal. Kéztörlőn kívül mehet bele a kedvenc arckrémünk, fürdősónk vagy éppen néhány látványos vintage stílusú bizsunk is.

design2

4. Kisasztal

A puffhoz és a kutyaágyhoz hasonlóan ezúttal is az első feladat, hogy megerősítsük a fiók alját, majd csavarozzunk rá négy lábat úgy, hogy stabilan meg is álljon rajta. Fessük le ízlésünk szerint és egy csapásra lett egy hihetetlenül látványos retró asztalkánk, ahol kisebb dísznövényeket, kedvenc könyvünket és kávénkat is tárolhatjuk.

design3

5. Virágtartó

Pontosan ugyanúgy járjunk el, mint a kisasztalnál, azonban ha nagyobb dísznövényeket szeretnénk majd a rögtönzött állványunkon elhelyezni, mindenképpen fontos, hogy masszív lábakon álljon. Akár öntöttvas lábakat is rászerelhetünk, a lényeg az, hogy a fiók aljával egyetemben képes legyen arra, hogy nagyobb súlyt is elbírjon. A fiók alján éppen ezért a farostlemezt mindenképpen cseréljük le bútorlapra, és csak ezután rögzítsük a lábakat. Fessük le egyszínűre, öntöttvas lábak esetén fehérre, hogy a vintage-hatást jobban tudjon érvényesülni.

design4

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.