Itt a nyári szünet - Gyerekparadicsom a kertben 5 lépésben

2018. június 19.

Múlt hét pénteken hivatalosan is kicsöngettek. Szülők százezreinek kell a következő 11 hetet úgy megoldaniuk, hogy gyermekeik nyara biztonságban, jókedvben és hasznosan teljen. Nem kell azonban beutazni a világot ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak a kicsik és a nagyobbacskák, elég néhány egyszerű kiegészítővel feldobni a kertet. Az eredményt pedig Pán Péter is megirigyelhetné!

1. Medence

Mi másra vágyna egy, az óvodában vagy iskolában ledolgozott év után a gyermek, mint hogy a kánikulában egész nap áztathassa magát egy kényelmes medencében, miközben vízipisztolyozik, csúszdázik vagy éppen gumikacsákat úsztat. A nagy hipermarketekben már viszonylag jó áron lehet vásárolni különböző méretű és eltérő tulajdonságokkal bíró medencéket, amik tökéletesen be tudják tölteni a funkciójukat.

gyerekparadicsom_medence

Érdemes azonban néhány fontos kiegészítőt beszerezni hozzájuk a biztonságos üzemeltetéshez. Ne feledkezzünk el a víztisztító berendezésről, a fertőtlenítő tablettáról, a medence letakarását elősegítő ponyváról és egy másikról, amit közvetlenül a medence alá tudunk leteríteni egy réteg polifoam társaságában, hogy az esetleges egyenetlenségeket se vegyék észre a fiatalok medencézés közben.

2. Napozó

A 10-15 óra közötti időszakban nem, előtte és utána azonban bátran süttethetik magukat a gyerekek a napon, természetesen megfelelő óvintézkedések, mint például napvédelem mellett. Vegyünk nekik egy kényelmes nyugágyat kis napernyővel, tegyünk mellé egy kis asztalt, rá pedig egy szuper könyvet, színezőt vagy foglalkoztatót. Így aztán az unalmas napozás is kellemes időtöltéssé válhat.

gyerekparadicsom_fekvos

3. Alvórész

Az árnyékban érdemes létrehoznunk egy kis szigetet, ahol a nagy medencézésben kifáradt kicsik aludhatnak egyet. Egy összecsukható ágy, egy párna és egy nagyméretű textilpelenka tökéletes kiegészítője lehet. Már csak a legkedvesebb alvós állatra van szükség, egy jó mesére és garantált a másfél órás alvás.

gyerekparadicsom_alvosresz

4. Játszótér az árnyékban

Egy nagyobb fa hűs árnyékában akár egy komplett játszóteret is berendezhetünk fillérekből. Egy vastag ágra erősítsünk fel kötél segítségével egy kiszuperált autógumit, és máris kész a tökéletes hinta. Alá alakítsunk ki szintén egy nagyobb méretű autógumi vagy teherautógumi felhasználásával egy homokozórészt, ahol tökéletes homokvárak épülhetnek.

gyerekparadicsom_jatszoresz

5. Étkező

A teraszt rendezzük be úgy, hogy az asztal és a székek mellett helyet kapjon rajta egy elektromos grillező és egy kerti hűtő is, így aztán ha gyermekünk  megéhezik, megszomjazik, percek alatt tápláló és egészséges ételt tudunk elé rakni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.