Így varázsolj karneváli hangulatot az otthonodba

2018. február 8.

Február elejével megkezdődnek Magyarországon a hagyományos farsangi mulatságok. Ilyenkor nemcsak az utcák telnek meg jókedvű télbúcsúztatókkal, hanem az otthonok is átalakulnak, hogy maszkabálok, játékos tavaszváró mulatságok helyszíneivé válhassanak. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű dizájnpraktikát, amivel fantasztikus farsangi hangulatot teremthetünk otthonunkban.

farsang_nyitokep

 

1. A tökéletes színválasztás

Az idei farsang abszolút nyerő színpárosítása a fekete-ezüst-lila kombináció, amely nemcsak látványos, de modern hangulatot is sugároz. Jelenítsük meg a színeket bátran a dekorációban! Dobjuk fel az enteriőrt némi metálos csillogású lufival akár úgy, hogy a mennyezetről lelógatjuk, akár pedig úgy, hogy csokorba kötve virágszerűen beleállítjuk egy éppen használaton kívüli vázába. A bejárathoz téve azonnal megadja a farsang alaphangulatát.

karnevál_03

2. Sejtelmes fények

Az álarcosbálok elengedhetetlen kellékei a LED-es világítások, amik vibráló, de akár sejtelmes hangulatot is áraszthatnak magukból attól függően, hogy mulatságunkat milyen tematika szerint alakítjuk. Legyen akár szó kalózos farsangi buliról vagy cirkuszi kavalkádról, a kisebb méretű LED-es poharak minden körülmények között jó választásnak számítanak. Ezután már nincs is más dolgunk, mint hogy jeget halmozzuk beléjük és aztán feltöltsük kedvenc koktélunkkal, vagy éppen feldobjuk egy-egy úszó gyertyával is.

Alcoholic Gin and Tonic

3. Az elmaradhatatlan álarcok

A maszkokat nem csak arcunk elé tehetjük, hanem látványos asztaldíszt is készíthetünk belőlük, amely az egész farsangi buli fókuszpontjaként is szolgálhat. Készíthetjük gipszből vagy papírból, gazdagíthatjuk tollakkal, strasszokkal kedvünk szerint, de meg is vásárolhatjuk készen ezeket a szuper darabokat bizonyos üzletekben. Készítsünk négy-öt egymással harmonizáló darabot, mindegyikre erősítsünk pálcikát, és helyezzük átlátszó vázába nagyméretű tollak kíséretében. Egyetlen csodás álarcunk van csupán? Sebaj! Kössünk a farsangi mulatságunk színvilágához illeszkedő virágcsokrot, és erősítsük rá kedvenc maszkunkat. A végeredmény elegáns és igazán megnyerő lesz.

karnevál_04

4. Finom falatok lenyűgöző tálalással

A télűző bulik központi szereplői az ételek, azon belül a nassolnivalók. Készítsünk egyszerű, ám látványos cupcake-ket, amik tulajdonképpen egyszerű muffinok, a tetején cukrászhabbal és színes cukordrazsékkal. Sorakoztassuk őket egy tortaállványra és tálaljuk külön asztalon kistányérok és desszertes villák kíséretében. A cukrászhab ételszínezékkel bármilyen színűre kikeverhető, így csodálatos mini tortáink remekül tudnak illeszkedni a farsang általunk meghatározott színvilágába.

Wedding Cake -Closeup on Beautiful Yummy Blueberry and Chocolate Cupcakes

5. A tökéletes invitálás kelléke

Bár a közösségi oldalak világában rendkívül egyszerű dolgunk van akkor, ha vendégeket szeretnénk hívni egy-egy adott eseményre, azért a kézzel fogható meghívók mégiscsak más hangulatot adnak egy farsangi mulatságnak. Hát még akkor, ha visszaköszön rajta a buli tematikája, ahogyan az látható ezeken a vámpíros bálra készült darabok esetében. A jó minőségű kartonpapír mellett dekorgumira lesz még szükségünk az elkészítéséhez és ragasztópisztolyra. A dekorgumira rajzoljuk fel a pókhálószerű mintát, vágjuk ki sniccerrel vagy ollóval, végül erősítsük az előzetesen megírt meghívóra.

farsang_meghivo

És ne feledjük, a hagyomány szerint csakis rajtunk múlik, hogy sikerül-e elűznünk a telet, hogy aztán várhassuk a tavasz beköszöntét és a természet újjászületését. Úgyhogy farsangolásra fel!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.