Van élet a rózsaszínen és a kéken túl

2018. február 1.

Évről évre a designerek és bútorgyártók újabb és újabb friss, üde és izgalmas trendekkel lepnek meg minket a babaszobát illetően. Szó sincs már a rózsaszín és a kék egyeduralmáról! Megérkezett a fekete-fehér-arany kombináció, a mélyzöld és a hatalmas virágminták. Emellett persze a korábbi évekhez hasonlóan idén is a figyelem középpontjába kerülnek a hófehér és a natúr gyerekszobák.

babaszoba_nyitokep

A falfestéktől kezdve a bútorokon át a legkisebb kiegészítőkig szeretik a szülők megtervezni születendő gyermekük birodalmát. Vannak, akik a színvilágban egyértelműen szeretnék tükrözni a kicsi nemét, míg mások inkább uniszex hatást keltenének a szobában.

Ez utóbbi igazán praktikus választás akkor, ha a kismama és a kispapa úgy dönt, hogy csupán a születés pillanatában szeretnék megtudni gyermekük nemét. Mostani összeállításunkban egyetlen kivétellel mi is ezt az uniszex vonalat kívánjuk bemutatni, hiszen meglepően sokoldalúan kombinálható, hihetetlenül impulzív és abszolút kreatív.

Eltúlzott méretű virágminták és zöld levelek

Heti cikkünk egyetlen igazán lányos szobájában a hatalmas virágmotívumok dominálnak, melyek elsősorban a falfestésen jelennek meg. Igazán népszerű dekorációs megoldások ezek, ráadásul az ügyes kezű szülők maguk is meg tudják tervezni, majd meg is tudják csinálni a csodálatos falfestményeket.

babaszoba_viragok

Amennyiben azonban úgy döntünk, a fókuszpontot a főfalra helyezzük, érdemes a bútorok és a kiegészítők tekintetében visszafogott színeket választanunk. Részesítsük előnyben a fehéret, a természetes hatásokat és az egész halvány púder színeket.

Az idei év abszolút nyerő színe a mélyzöld, amely szabályosan vonzza a tekintetet. Érdemes szintén falfestményként megjeleníteni akár levelek, akár kaktuszok formájában. A végeredmény látványos, ugyanakkor játékos is lesz. Helyezzünk el a közelében egy élő növényt is, a bútorok és kiegészítők pedig az előbbihez hasonlóan legyenek visszafogottak és minimál stílusúak.

babaszoba_zold

Fekete-fehér-arany, a nyerő hármas

A geometrikus formák és az egyszerű, ugyanakkor kontrasztos színek minden helyiségben, így a gyerekszobában is jól mutatnak. Ennek legegyszerűbb párosítása a fekete és a fehér, ami ráadásul abszolút uniszex, illik kisfiúhoz és kislányhoz is.

Annak érdekében azonban, hogy a teret ne nyomjuk össze, sőt, éppen ellenkezőleg, tágítsuk, érdemes a falakat fehéren meghagyni, és ezt ellensúlyozandó a padló színét sötétre alakítani. Ezt megtehetjük fekete parkettával vagy padlószőnyeggel is.

babaszoba_feketefeher_arany

A fehér falra fessünk kisebb méretű fekete motívumokat, azonban tartsuk szem előtt azt, hogy ne zsúfoljuk túl a mintákkal a falat, ebben az esetben ugyanis a hatás nyomasztó is lehet. A bútorok esetében továbbra is a hófehéret részesítsük előnyben, a textíliákon és a kiegészítőn pedig hagyjuk megjelenni a két szín közötti kontrasztot.

babaszoba_feketefeher

Ha úgy érezzük, az előbbi összeállításból hiányzik valami, dobjuk fel egy kevés, de tényleg kevés arannyal. Újabb játékosságot vihetünk a szobába, ha mindezt egy, a plafonról lelógó dekoráció segítségével oldjuk meg.

Vágjunk ki mind a három színből szíveket, erősítsük nyolc-tíz madzagra, majd mindegyiket kössük rá egy feketére festett kör alakú rámára. A hatás nem fog elmaradni.

Válasszunk bárhogy is, mindig törekedjünk a harmónia megőrzésére, és arra, hogy ne legyen a szobában túlságosan harsány és domináns a színvilág. Igyekezzünk szem előtt tartani az egyensúlyt, ugyanakkor bátran játsszunk a színekkel, a formákkal és a textíliákkal, hiszen a kicsik érzékszerveit az első hónapokban remekül tudják majd stimulálni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.