5 látványos megoldás a karakteres főfalért

2018. január 25.

Egy nagyobb átalakítást követően gyakran megesik, hogy szembetaláljuk magunkat egy hatalmas, ám vakítóan fehér falfelülettel és fogalmunk sincs arról, miként fogjuk látványosan, mégis ízlésesen dekorálni. Az újHÁZ Centrum design blogja most összegyűjtött öt lehetséges megoldást, miként lehet pazar módon feldíszíteni egy nagy falfelületet.

1. Látványos, mintás tapéta

A szoba hangulatával harmonizáló, dominánsabb színvilágú, vagy éppen mintázatú tapéta élettel képes megtölteni az üres főfalat. Alkalmazása esetén még arra sincs szükség, hogy további kiegészítőket alkalmazzunk, hiszen önmagában is éppen elég figyelemfelkeltő. Ráadásul, ha kellő kézügyességgel és türelemmel áldott meg minket a sors, akkor a kivitelezést magunk is elkészíthetjük. Ez követően pedig nincs más dolgunk, mint hogy a helyére tegyük a tévét és a házimozi-rendszert, és már el is készült a csodás, modern, letisztult főfalunk.

blog_mintas_tapetea

2. Festmények a műkedvelőknek

A művészetek kedvelői szívesen díszítik otthonukat festményekkel. Nem kell azonban egy teljes galériát berendeznünk a nappalinkban ahhoz, hogy művészeti alkotásokban gyönyörködhessünk. Éppen elegendő egy, a szobánk főfalához méretben illeszkedő, vagy két-három különálló, ám egymással mégis összefüggő darabot választanunk. Az alkotások felrakásánál ügyeljünk arra, hogy egy szintben legyenek a képek, a rögzítést pedig mindig a faltípusnak és a festmények súlyának megfelelő eszközökkel végezzük.

blog_festmeny

3. Óriási kiegészítő

Egy túlméretezett tükör nemcsak csodás fókuszpontként szolgálhat, hanem kisebb méretű helyiség esetében a teret is remekül képes tágítani. Napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek a köralakú vagy ovális tükrök, klasszikusabb stílusú enteriőrbe azonban kifejezetten a négyzetalakú, fakerettel ellátott darabok illenek. Válasszunk stílusunknak és ízlésünknek megfelelően!

blog_nagymeretu_kiegesztio

4. Vidéki romantika – kandalló személyes tárgyakkal

Az otthon melegét sokak számára a kandallók és a csecsebecsék, apró személyes tárgyak jelentik. Főfalunk elé helyezett valódi vagy álkandalló, esetleg bioetanol darabok remekül el tudják látni ezt a funkciót. A kandallópárkányra pedig fel tudjuk sorakoztatni kedvenc fényképeinket, apróságainkat, hogy a lehető legotthonosabb hangulatot teremtsük meg magunk számára.

blog_kandallo

5. Minimál stílusú könyvespolc

A letisztult formák és a minimál-design kedvelői nem akarnak sem nagyméretű kiegészítőket, sem pedig színes festményeket otthonuk falára. Számukra ideális választás lehet néhány eltérő méretű ultramodern polc. Ezeket kedvünkre variálhatjuk: egy szintben, de különböző magasságokban is elhelyezhetjük őket. Ráadásul a polcrészre tehetünk apró dísztárgyakat, egy-egy zöldellő növényt is, hogy a végeredmény ne legyen túlzottan steril és rideg.

blog_minimal_konyvespolc

Kezd kirajzolódni, mit is kezdjünk nappalink főfalával? Remek! Gyűjtsünk még inspirációkat, kutakodjunk az interneten, hogyan csinálják a profik, majd vágjunk bele bátran az átalakításba! A fal, mint egy üres festővászon, milliónyi lehetőséget tartogat számunkra, hogy minden kreativitásunkat beleadva igazán karakteres arculatot adjunk neki.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.