TOP 3 karácsonyfatrend

2017. december 14.

Már csak 10 nap, és felgyúlnak a karácsonyfán az ünnepi fények. Na, de milyen stílusú is legyen az a fa? Összegyűjtöttük az idei év dobogós karácsonyfatrendjeit, melyek közül bátran válogathatunk, és ha nem félünk belevinni a saját személyiségünket is, garantált a siker!

karacsonyfa_nyitokep

1.      Klasszikus pompa

A fehér-arany a 2017-es karácsony egyik legkedveltebb színösszeállítása. Ennek elsődleges oka a letisztultság, az elegancia és az a természetes hangulat, ami a téli, havas erdőt idézi fel a meleg szobában. Bár első gondolatra akár ridegnek is tűnhet a kombináció, a végeredmény lélegzetelállító lesz.

Variáljuk bátran a két színt, jelenjen meg a fánkon matt és fényes változatban is. Arra azért törekedjünk, hogy az arány ne billenjen se a fehér, se az arany felé. A gömbök mellett választhatunk olyan dekorelemeket, amiken apró figurák, angyalkák, galambok, hópelyhek jelennek meg. A boákat azonban ebben az esetben felejtsük el, hiszen túlságosan harsányak lennének a letisztult karácsonyfán. Használjunk inkább elszórtan aranyhajat, mely visszafogott, mégis játékos kiegészítője lehet az ünnepi fának.

karacsonyfa_aranyfeher

2.      Az örök piros-arany egy kis csavarral

A piros-arany kombináció minden évben népszerűnek számít, elsősorban azért, mert Amerikában abszolút ezt tartják a TOP karácsonyfa dekorációnak. Mi most azonban mindezek mellé egy kis meglepetést is tartogatunk: a játékosság jegyében méretes mézeskalácsokat is akaszthatunk a fára!

A mézikkel dekorált karácsonyfát elsősorban kisgyermekes családoknak ajánljuk, akik már első pillanattól kezdve garantáltan meseországban fogják érezni magukat!

Gingerbread cookies

3.      Természetközeli

Ha harsány dekorációk helyett inkább visszafogott, melegséget árasztó díszeket tennénk a fára, választhatunk természetes alapanyagokat. Amellett, hogy valóban meghitt hangulatot áraszt egy natúr karácsonyfa, még a pénztárcabarátnak is tekinthető, hiszen az alapanyagok jóval olcsóbban, sok esetben pedig ingyen is beszerezhetők.

Amennyiben természetes karácsonyfadíszekben gondolkodunk, semmiképpen se feledkezzünk el a tobozokról, gesztenyékről, az illatos fahéjról és szárított, illetve aszalt gyümölcsökről sem. A narancsot és az almát például elég felszeletelni és a sütőben, vagy radiátoron kiszárítani.

Utána már csak egy kis selyemszalag vagy raffia kell, és máris mehet a fára. A termésdekorok ünnepi hangulatát a vásárokban kapható nádból vagy csuhéból készült kiegészítőkkel, csillagokkal és angyalokkal tovább lehet emelni.

karacsonyfa_termeszetkozeli

Bármelyik változat mellett is döntsünk, egy valamit ne felejtsünk el: a nagy díszítés előtt ellenőrizni kell az ünnepi izzókat! Ha nem működik megfelelően, inkább ruházzunk be egy új, megbízható, minőségileg ellenőrzött darabra. Elsőként ez kerüljön a fára, a dekorálást pedig mindig a kis vékony aranyhajakkal fejezzük.

Egy tökéletesen feldíszített karácsonyfa mellett már mi is könnyebben hangolódunk az ünnepre, ez garantált.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.