Virágok mindenhol

2017. augusztus 24.

Virágok társaságában boldogabbnak érezzük magunkat és egyben díszíti a lakásunkat is. Nem csak akkor vehetjük körül magunkat növényekkel, ha van kertünk, kert nélkül is virágba öltöztethetjük a környezetünket kaspók segítségével.

kep_003

Van belőlük, kicsi és nagy is, kerek vagy szögletes, műanyag, beton, fa, cserép. Nagy választékban elérhetők, mint kész termékek, de akár magunk is elkészíthetjük ládákból, kidobásra szánt vödrökből, eltört vázákból. Mobilitásuknak köszönhetően könnyedén áthelyezhetjük őket, és így mindig a megfelelő helyre csoportosíthatjuk.

kep_002

Külső és belső tereinkben egyaránt nagyon jól használhatóak és nagyon nagy játéklehetőséget biztosítanak számunkra.

kep_001
A nagyobb méretű kaspók szoborszerű megjelenése már önmagában is öltözteti a belső tereinket, de ha ehhez még hozzáadjuk a jól megválasztott növényt is, megszületik a végső látvány.

A méret megválasztása nagyon fontos. Attól függően, hogy mennyire akarjuk hangsúlyozni magát a kaspót, mekkora növényt szeretnénk bele ültetni és nem utolsó sorban, mekkora hely áll rendelkezésre. Figyeljünk oda, hogy a design soha ne menjen a növény kárára, mindenképpen biztosítsunk megfelelő földmennyiséget a választandó növény gyökerei számára.

kep_008

Léteznek már saját öntöző rendszerrel ellátott kaspók. Jelzik, hogy mikor kell öntözni őket. Praktikus lehet, ha nem vagyunk annyira jó növényismerők, rendszeresen öntözgetős típusok.

A nagyobb, szinte ember méretű kaspók leginkább az udvarra, teraszra kerülnek, ahol meghökkentő méretükkel vonzzák magukra a figyelmet. Vásárlásnál már tudnunk kell, hogy hová fogjuk elhelyezni őket, mert kültéri kaspók sokszor más anyagból készülnek. Kültéren lényeges az időjárás állóság.

kep_005

A formai választék is nagy. Íves, vagy négyzetes, nyújtott formák, téglány és gömb formájú. Felületük lehet sima vagy rusztikus, matt vagy fényes.

Színválasztásnál szinte korlátlan lehetőség áll rendelkezésre. Figyeljük oda, hogy minél nagyobb a kaspónk mérete, annál meghatározóbb lesz a színe. A szín kiválasztásánál a belső tereink hangulatába illeszkedőt keressünk. Olyan eset is előfordulhat, hogy pont ezekkel az elemekkel szeretnénk ellenpontot képezni és ilyenkor választhatunk valami feltűnő színt is.

kep_004

Van itt még egy plusz lehetőség is. Nagyon sok típusnál kapható világító kaspó is.

Akár beltérben, akár kültérben alkalmazhatjuk hangulatvilágításként. Esténként, könnyedén teremthetünk varázslatos hangulatot növényeink között üldögélve, a világító kaspók fényénél.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.