Alaphigiénia és falikút

2017. június 8.

Kereskedelmi egységek kialakításánál kötelező a falikutat is tartalmazó takarítószer tároló. Házak és lakások esetében is ugyanezt a funkciót szolgálja, csak sokan nem gondolnak rá, vagy nem jut hely a kialakítására. Otthonunkban ugyan nem kötelező, de nagyon hasznos lehet.

kep_006

Nem kell másra gondolni, mint egy 120*60 cm méretű kétajtós szekrényre, melynek az egyik felében egy falikút, a másikban felmosó, porszívó és egyéb takarításhoz szükséges szerek, eszközök rejthetőek el. Ezek olyan szükséges dolgok, melyeknek így is úgy is biztosítani kell helyet. A legtöbb házban a partvis és a porszívó kiköveteli a maga helyét, és nem is kellene sokkal nagyobb hely, hogy egy falikutat is elhelyezzünk.

kep_005

Lássuk, mire jó egy falikút!

Kifejezetten takarításhoz kialakított vízvételi, és a takarító víz számára kiöntési lehetőség. De kezdjük a vízvétellel. Legtöbben a zuhanyba vagy a kádba erőltetik a felmosó vödröt és ott töltik meg vízzel. A falikút erre alkalmas fogadóráccsal rendelkezik, ahol a vödröt biztonságosan tudja fogadni a töltés közben. Amennyiben egy alsó kifolyású csapot is kialakítunk a falikút alatt, akkor emelgetni sem kell a vödröt.

kep_003

Használt, koszos víz kiöntése.

Nem csak kosz kerül a takarító vízbe, mivel legtöbben vegyszerekben gazdag tisztítószerekkel is ízesítik a takarítást. Ezeknek a vizeknek nincs helye a mosdókban, zuhanyokban. A WC-be természetesen ki lehet önteni.

kep_001

Ha már van falikutunk, akkor sok egyébre is használhatjuk. A legkézenfekvőbb ezek közül az utcai lábbelik mosása. A falikút felső rácsa kiváló csizma és cipőmosó. Nem elhanyagolandó, hogy az utcai, “mindenbe belelépünk” cipőről lemosott kosznak sincs keresnivalója a mosdóban.

A falikút kerülhet mosóhelyiségbe és kazán térbe is. Ezekben biztosan akad hely a kialakításukra, ahol ez a vízvételi lehetőség a kazán karbantartásához is nagyon kedvező.

kep_002

Amennyiben van plusz 60 centink a takarító szekrényünk mellett, és adunk az alaphigiéniára, alakítsunk ki vízvételi lehetőséget és biztosítsunk helyet egy falikútnak.

A falikutak nem csak ipari kivitelben kaphatóak. Mivel már régóta használunk falikutakat, nagyon szép retró, és valódi régi darabokkal is találkozhatunk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.