Dominó – moduláris főzőlap rendszerek

2017. március 9.

blog1Meglepetést okozott, hogy a dominó és konyha kapcsolata sokakban zavart okoz. Mit keres a “dominó” a konyhában?

kep_001Konyhapultba építhető főzőlapokról beszélünk, ahol a dominó szó a főző-sütő elemeket jelenti, mely elemek ízlés szerint összerakhatóak.

Mire is jó ez?

kep_002
A pultba építhető kompakt főzőlapok világában hatalmas a választék, legyen az elektromos kerámialapos, vagy gáz lap, aránylag szabadon válogathatunk a főzőlapok felületi kiosztásában. Attól függően, hogy kinek milyen főzési szokásai vannak, válogathat a négy egyforma, két kicsi két nagy, vagy négy különböző méretű főzőfelület között. Ma már az is megoldott egyes termékeknél, hogy összekapcsoljunk, egyesítsünk több főzőfelületet, és így hozzunk létre egy nagyobbat, nagy edényeink számára.

kep_003Felmerül a kérdés, hogy ilyen tudás mellett  egyáltalán szükség van-e dominó elemekre?

kep_004
A válasz egyértelmű, igen! A főzés manapság annyira sokrétű, hogy bizonyos extrákat csak dominó elemekkel oldhatunk meg helytakarékosan. Annyi új lehetőség jelent meg a főzés technikai oldalán, hogy egyetlen eszköz sem képes egyben prezentálni a teljes spektrumot.

Néhány példa:

  • Grill sütő lap
  • Wok
  • Fritőz
  • Teppanyaki – acél sütő lap
  • Indukciós főzőlap

kep_005
A dominó rendszerek hatalmas előnye, hogy különböző főző/sütőlapokat válogathatunk össze magunknak saját ízlésünk szerint. Kombinálhatjuk a gáz főzőlapot elektromossal vagy a főzőlapot grill sütőlappal.

kep_006
Sokan beszereztek már indukciós edénykészletet, de még használnák a régi hagyományos edényeket is. Erre is remek megoldás a két különböző tudású elem egymás mellé helyezése. Az egyik elem hagyományos kerámia főzőlap, melyen minden edényt használhatunk, míg a másikon a mai kornak megfelelő indukciós edénykészletet.

kep_007
Pultba süllyesztett fritőz, kerámia vagy fémlapos sütőlap is választható. Wok használatához gázos vagy indukciós főzőlapokat is illeszthetünk a rendszerbe.  Beépített grill ráccsal vagy lávaköves sütővel is színesíthetjük a konyhai repertoárunkat.

kep_008
Ha nagyon apró konyhánk van, akkor is vehetünk dominó elemet mivel csak 30 cm szélesek, így bárhol elférnek.

kep_009
Az elemes rendszernek köszönhetően több féle elrendezés is lehetséges. Az elosztást nem korlátozza semmi, csak a vágyaink, valamint a rendelkezésre álló hely. Az elemeket sorolhatjuk szorosan egymás mellé, de távolságot is tarthatunk közöttük, esetleg csoportosíthatjuk őket funkciók szerint is.

kep_010
Itt a lehetőség, hogy hasznosan válogassunk és csak olyan elemeket vásároljunk, melyekre valóban szükségünk van és használni is fogjuk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.