Vendégágyak

2017. január 5.

blog_2
Jönnek a szülők vendégségbe, de nincs hol aludniuk? Barátok, távoli rokonok esetén többször előfordul, hogy a lakásban kell helyet biztosítani a vendégek számára.

kep_002Időszakosan ott alvó vendégek miatt nem érdemes egy külön vendégszobát építeni.

kep_003
Új házak esetén egyre többször merül fel igényként a vendégszoba, ami legtöbbször többfunkciós. Dolgozó és vendégszoba egyben.

kep_004
De nézzük, milyen lehetőségeink vannak vendégeink elszállásolására.

kep_005Először is ott a nappali, ahol a kanapé mindig jó megoldásnak bizonyul. Ha esetleg még kihúzható ülőgarnitúrát is vásárolunk, akkor teljes lehet a kényelem. Két gyerekszoba esetén esetleg a gyerekeket lehet összeköltöztetni egy éjszakára, és akkor felszabadul a egyik gyerekszoba.

kep_006
A fentieken túl még logikus megoldásnak számít a vendégágyak biztosítása. Előnye, hogy mobilis, bárhova elhelyezhető és kis helyen elfér.

kep_007
A legegyszerűbb, ha vásárolunk egy szivacsot. Különböző vastagságú szivacsok léteznek attól függően, hogy milyen kényelmet szeretnénk biztosítani. Mivel az alvófelület közvetlenül a padlón van, érdemes vastagabbat választani.

kep_008
A vendégágyak kiválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy amikor nem használjuk, minél kisebb helyet foglaljon el. Ha csak egy egyszerű habszivacsot választunk, azt csak felcsavarva tudjuk tárolni, ami sokszor igencsak sok helyet foglal. Praktikusabb, ha összehajtogatható matracot választunk, azokat sokkal kisebb helyen el lehet helyezni. A piaci kínálatban megtalálhatóak a felfújható matracok, amik helytakarékossági szempontból nagyon előnyös megoldást jelent, de kényelmi szempontból különösen a kétszemélyes matracok már elmaradnak a habszivacs matracoktól. A fémvázas kinyitható matracok kényelmesek, kis helyen elférnek és még kerekük is van, így könnyebben mozgathatóak. Szintén helytakarékos megoldás lehet, ha a teljes ágyat elrejtjük a szekrényben, és alkalomadtán csak kihajtjuk a szobába.

kep_009
Ha többfunkciós fotelágyat vásárolunk, választott bútorunk akkor is hasznos darabja lehet lakásunknak, ha éppen nem fogadunk vendéget éjszakára.

kep_011Gyerekszobák tervezésénél sokszor felmerül a vendég gyerekek elhelyezésének kérdése. Erre már a gyerekbútorgyártók is fel vannak készülve, számos ifjúsági ágy úgy van kialakítva, hogy szükség esetén az ágy alatti ágyneműtartóból vendégágyat tudjunk varázsolni. Ebben az esetben a tervezésnél arra kell figyelni, hogy az ágy mellett legyen elegendő hely a vendégágy kinyitására.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.