Játéktárolás

2016. december 27.

kep_001Amikor nem tudunk végigmenni a szobán anélkül, hogy ne álljon a lábunkba egy játékfésű, játék kard vagy kisautó, a tárolás megoldást jelenthet.

kep_002
A lakás akkor van jól megtervezve, ha mindennek megvan a maga helye. A ruhák tárolásán túl biztosítanunk kell polcokat a könyveknek, tárolót a felmosónak, porszívónak. De ez még mindig nem elegendő, ha nem akarunk lépten-nyomon építőkockákra lépni, a játékok tárolására is érdemes helyet biztosítani. Születésnap, karácsony, újabb és újabb ajándékok. Ez ugyanolyan megoldandó feladat, mint amikor garázst építünk az autónknak.

kep_003Kezdjük talán a legkényelmesebb megoldással, a játszószobával. Ez egy olyan hely, ahol igazán otthon érzik magukat a gyerekek és mivel nem zavarnak senkit, akár még szanaszét is hagyhatják a játékokat. A megépített várat nem kell szétszedni és a játékvasút is folyamatosan zakatolhat. Természetesen a legtöbb lakás esetében a méretéből adódóan nincs lehetőség ilyen szoba kialakítására, emiatt több kreativitással kell megoldani a problémát.

Polcok és műanyag dobozok.

kep_005
Ahogy a könyvek, úgy a játékok is jól érzik magukat a polcokon. Ugyan a kihasználtság nem az igazi, de a célnak tökéletesen megfelel. Azonban ha papír- vagy műanyag dobozokkal kombináljuk a tárolást, hatalmas előrelépést érhetünk el a rend terén. A dobozokba könnyedén összeszedhetjük a kisebb-nagyobb darabokat, majd szükség esetén könnyen „üzembe” is helyezhetjük őket. Persze a műanyag annyival praktikusabb, hogy strapabíróbb és tisztántarthatóbb.

kep_005aAmikor már a polc sem elég, ki kell használni az üregeket. Például egy felnyitható tetejű puff vagy szék, ami magába rejtheti a kincseket. Ugyanilyen hasznos lehet az ágyak alatti terület, görgős fiókokkal újabb rakodási felület válik elérhetővé. Ha elfogytak az üregek, akkor jöhetnek a falfelületek a fiús játékoknak és a hálók a lányoknak.

kep_006
Szinte a teljes falfelületet felhasználhatjuk autók és egyéb járművek, katonák és figurák tárolására. Ha jól válogatunk, még vagány háttereket is létrehozhatunk. A lányok babái is kerülhetnek a falra, de a plüss állatok nagyon kényelmesen érzik magukat hálóágyban ringatózva. Ezek a függesztett tárolók akár be is hálózhatják az egész teret.

kep_010Segítségünkre lehet még a szelektálás. Válogassuk szét a téli és nyári játékokat. Ezzel is hozzájuthatunk egy kis levegőhöz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.