Csomag, mint névjegy - Apró ötletek csomagoláshoz

2016. december 15.

kep_001
A karácsony közeledtével egyre több ajándék várja, hogy szép ruhába öltöztessük. A csomagolás nagyon fontos része a karácsonynak, nem csak az ajándékot burkoljuk vele, az egész karácsonyi hangulatot is befolyásolja. A fa alatt lévő ajándékok csomagolása a belsőépítészeti összkép része. Ez alapján láthatjuk, mekkora felelősség a csomagolás kiválasztása, de megijedni azért nem kell. Sokféle csomagolás létezik, és vannak nagyon egyszerű megoldások is.

kep_004Nagyon sok boltban van lehetőségünk díszcsomagolást kérni, ez a szolgáltatás sok esetben ingyenes is. Ennek az az előnye, hogy gyönyörű csomagot kapunk tapasztalt kezekből, és ráadásul nem kell otthon vesződni vele. A hátránya pedig, hogy több ajándék esetén különbözni fognak a csomagok.

kep_02aOtthoni csomagolás esetén a legszükségesebb kellékek a következők: egy jó olló, kristály ragasztószalag, ami átlátszó és így nem csúfítja el a csomagolást, csomagolópapír, díszítőszalag és/vagy masni.

Csomagolópapír…

Christmas Wrapping Paper Wholesale Reviews Online Shopping
A papírnál a legfontosabb, hogy ne legyen átlátszó, mert akkor nem takarja el az ajándékot. A másik nagyon fontos a papír minősége, állaga. A fényes anyagok sokszor megnehezítik a hajtogatást.

De milyen legyen a csomagolás színe, mintája?

kep_005Amennyiben érdekel minket a teljes karácsonyi összkép, akkor vegyük figyelembe a fa és a nappali karácsonyi díszítését is. Rengeteg karácsonyi mintás csomagolóanyag kapható, melyekből szabadon válogathatunk, csak az ízlésünk szabhat határt. Mintás csomagolóhoz egyszínű díszszalagot válasszunk, másként elveszik a minták és színek között. Az egyszínű vagy anyagában mintás papírok színe könnyedén harmonizál a belső térrel és szabad játékteret biztosít a kiegészítő szalagok és egyéb színek fogadására. Teljesen más képet mutat egy ajándék attól függően, hogy széles vagy keskeny, mintás vagy egyszínű szalaggal kötjük át. A csomagra kerülhetnék még kiegészítő díszek is. Kis télapók, faágak, papírdíszek és bármi, ami jól mutat.

Csomagoljunk újságpapírba…

kep_008
Olcsó, kreatív, és környezetbarát csomagolásnak számít az újságpapír újrafelhasználása. Használjuk fel az év során megmaradt újságokat és csomagoljuk ezekbe ajándékainkat!

kep_007Amikor több mindenkinek veszünk ajándékot, a kialakított saját csomagolásunk névjegyként működik. Mindenki láthatja, melyik ajándékot kapják tőlünk, mivel eltér a többitől és egyediségével kiemelkedik a többi közül.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.