Karácsonyi dekoráció

2016. december 6.

01
Már jóval karácsony előtt készülünk lélekben is az ünnepekre, amiben sokat segíthet, ha lakásunkba is ünnepi hangulatot varázsolunk.

02
Először azt kell eldöntenünk, hogy milyen színeket használunk, ennek során nem árt figyelembe venni karácsonyfadíszeink színvilágát is. Örök klasszikus a piros és zöld, kicsi arannyal kiegészítve, illetve a kék és ezüst, bátrabbaknak a lila és az ezüst színek párosítása. Nagyon elegáns lehet, ha a sok zöld mellett kizárólag a fehéret használjuk kiegészítő színnek, de a bronz arannyal, szárított termésekkel kiegészítve szintén nagyon jó választás.

03
A legjobb, ha a díszítést már a bejáratnál kezdjük. Akár egy csupasz szalmakoszorú piros vagy arany szalaggal, vagy néhány szárított terméssel feldíszítve is megalapozza a belépő hangulatát. Választott színegyüttesünket következetesen vezessük végig az egész lakáson, kezdve az asztalterítőtől, a nappali párnákig és az egyéb kiegészítőkig. Elszántabbak lecserélhetik erre az időszakra a függönyöket is, ezzel gyökeresen megváltoztatva a szobák hangulatát. A gyerekszobákban az ablakokat díszíthetjük hóspray-vel, illetve a tubushoz mellékelt karácsonyi sablonok segítségével. Használhatunk pamutlabda világító sorokat a párkányokon. Ha minden szobába sikerül belopni egy kis ünnepi hangulatot, kellemesebben tölthetjük az ünnepeket.

De nézzük a színeket…

05
Ha biztosra akarunk menni, akkor csak egy színnel dekorálunk, hiszen abban nincs semmi kockázat, nem tudjuk elrontani. Lehet arany, ezüst, piros és zöld is, de bátrabbak más színekkel is próbálkozhatnak, hiszen karácsony van és ilyenkor szinte mindent lehet. Ha fehér falak vesznek körül, akkor valóban minden szín megfelel. Színes falak esetén azért figyeljünk oda, hogy például zöld fal elé ne tegyünk zöld díszítést.

Kiegészítők és világítás…

06Karácsonyi díszek, fények és különböző díszítő elemek sokasága özönlik ránk az ünnepek előtti napokban. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy jól válogassunk közülük. Nem biztos, hogy túl kell díszíteni a lakást. Lehet, hogy a kevesebb több.

Ízek, hangulatok…

08
A karácsonyi hangulathoz szorosan hozzátartoznak a jellegzetes ízek, illatok. A fahéj, a szegfűszeg és az alma illata legalább olyan meghatározó, mint a frissen eloltott gyertyáé, narancshéjé vagy a mézeskalácsé. Asztali dísznek tökéletesen megteszi, ha egy kis tálba összeállítunk egy kis kompozíciót, almák és narancsok közé szórt fűszerekkel az adventi koszorú mellé.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.