SZÍN A LAKÁSBAN

2016. november 16.

kep_01Otthonunk kellemes hangulatának kialakítása érdekében a lakberendezési tárgyak mellett használhatjuk a színeket, mint dekorációs elemet.

kep_02Mindenkinek van elképzelése arról, hogy a lakás helyiségeit milyen színűre festené, de a cirkuszi hangulat elkerülése végett érdemes alaposan átgondolni, hogy a tiri-tarka, minden szoba más színű koncepció biztosan jó ötlet-e?

kep_03
Ha a lakás bizonyos részeit el akarjuk határolni egymástól, akkor választhatunk különböző falszíneket, de ezeknek harmonizálniuk kell egymással, illetve lehetnek ugyanannak a színnek a különböző árnyalatai. A plafon színe jó, ha fehér marad, mert egy kellemes szín is összenyomhatja a teret, és negatív hatást érünk el ezzel a próbálkozással.

kep_08Kisebb lakások esetében nagyon jó hangulata lehet a jól megválasztott színes falnak, míg családi házak esetében, ahol esetlegesen nagyobb összefüggő terek is lehetnek, a legelegánsabb talán a fehér. Fehér falak mellé különösen fontos a főbb bútorok és berendezési tárgyak irányadó színeinek a kiválasztása. Szép lehet egy visszafogottabb bútorszín mellé jól kitalált erősebb kiegészítő szín, vagy pont fordítva, erősebb színű bútorokhoz halványabb, kevésbé uralkodó színű kiegészítők alkalmazása.

kep_09
A divat gyorsan változik, emiatt talán szerencsésebb a drágább bútorokat az örök érvényű, általánosabban elterjedt, illetve használatos színekből készíttetni, vagy megvásárolni, és a lakás hangulatát feldobni egy nekünk tetsző olyan színnel, amiből a kiegészítő lakberendezési tárgyainkat megvásárolhatjuk.

kep_10
Ilyenek lehetnek a függönyök, kisebb szőnyegek, lámpabúrák és lámpaernyők, ágy- és kanapétakarók, kaspók, képek, képkeretek, vázák, díszpárnák, de napjainkra általánossá vált egylégterű konyha-étkező-nappali esetében már könnyűszerrel találhatunk mindenféle színekben konyhagépeket, tányéralátéteket, asztalterítőket is.

kep_12
Ha jól vannak összeválogatva, a kis színes tárgyaink igazán otthonossá tehetik lakásunkat, és ha meguntuk az adott színt, akkor viszonylag kevés pénzből más színűre cserélhetjük őket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.