Trendi újrafelhasználás – RAKLAPBÚTOROK

2016. november 4.

kep_001
Természetvédelem, megújuló energia, ökológiai lábnyom. Ezek mind divatos, korunkat meghatározó irányelvek. Ez azt jelenti, hogy az anyagok, amiket felhasználunk, legyenek környezetbarát anyagok, azaz amikor lejár a feladatuk és elbontásra kerülnek, minél kisebb mértékben szennyezzék a környezetet.

kep_002
A másik fontos szempont az újrahasznosítás. Ennek az irányzatnak egy nagyon szép példája a raklapok újraértelmezése és hasznosítása. A raklap a szállítmányozás és raktározás egyik alapeleme, ami gyakorlatilag elárasztja a világot. A raklap, mint használati tárgy, gyönyörű példája az újrahasznosításnak.

De mi a recept?

kep_003
A recept nagyon egyszerű. Rakjunk egymásra két raklapot, és máris van egy ülőbútorunk. Tehetünk rá szivacsot is, és akkor már a kényelem is megvan. Toldjuk meg a hátsó oldalát egy állított raklappal és már készen is van a fotel, szivaccsal és háttámlával. A raklapok forgatásával és darabolásával szinte bármilyen formájú bútort összerakhatunk.

kep_004
Két lerakott raklapból dohányzó asztalunk is lehet. De ha igényesebb asztalt szeretnénk, vegyünk egy raklapot, szereljünk négy kereket az aljára és vágassunk egy üveglapot a tetejére. Ennél érdekesebb és olcsóbb asztalt nehezen készíthetünk.

kep_005
De ne elégedjünk meg ennyivel. Ha még maradt raklapunk, szereljük fel a falra. A falon lehet belőle fali tévétartó állvány, lehet polcrendszer, vagy CD-tartó. Kiegészítve néhány LED-csíkkal egyedi belsőépítészeti látványelemet hozhatunk létre.

kep_006Jöhetnek a virágok is. Könnyedén ültethetünk bele virágokat. Akár a falon, akár a földön, tökéletes virágállvány készíthető belőlük. Ezek a növénykazetták bel- és kültéren egyaránt használhatóak.

kep_007
Ha egyszer beleszeretünk az anyagba, és beindul a fantáziánk, rájövünk, hogy szinte mindenre jó. Nem értjük majd, hogy eddig hogy élhettünk raklapok nélkül. Lehet még belőle cipőtartó, bortároló, kulcstartó és még számtalan hasznos bútordarab.

Felületképzés…

kep_009
Akár nyers, eredeti formájában is használhatjuk a raklapot, de ha van rá időnk és energiánk, érdemes megcsiszolni és lefesteni őket. A színek tovább fokozzák az egyedi élményt, könnyebben illeszthetjük meglévő környezetünkhöz őket. Színekkel és apró kiegészítőkkel teljesen új termékeket hozhatunk létre.

kep_012Ideiglenes lakásbérlőknek ideális bútor. Ha nem szeretnénk magunkkal cipelni a bútorokat egy-egy lakásváltás esetén, használjunk raklapbútort. Egyedi környezetet és könnyen otthagyható bútorokat kapunk cserébe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.