Virágszirmok a zuhanyban - zuhanyRÓZSÁK

2016. október 19.

Mikor már mindent megterveztünk a fürdőnkben, és azt hisszük, hogy mindenre gondoltunk, mindig marad egy apróság, ami kimaradt. Ez lenne a zuhanyrózsa.

A zuhanyfej kiválasztása ugyanis nem is olyan egyszerű, mint elsőre látszik.

kep_001
Zuhanyozni lehet kádban vagy erre külön kialakított zuhanyfülkében. A problémafelvetés mindkét esetben hasonló. Ha nem tervezünk előre, akkor szűkülnek a lehetőségek, bár a széles termékkínálat miatt így is bőven van miből választanunk.

kep_002
Két dolgot kell eldöntenünk az elején. Akarunk-e a zuhanyba esőztetőt és beépített kezelőszerveket, azaz csapokat. Ehhez a két dologhoz kell „extra” előkészület, mivel ki kell alakítani a szerelvények helyét, amit utólag csak rombolással lehet.

kep_003
A beépített szerelvények elegáns külsőt kölcsönözhetnek, mivel nem kell foglalkoznunk a zuhanyrúddal és egyes esetekben a gégecsővel sem. A beépítés tartalmazhat különböző kényeztető elemeket is.

kep_004Amennyiben nincs beépítés, akkor is van még további két lehetőségünk, bár az elsőhöz szintén kell előtervezés. Ez nem más, mint a zuhanypanel. Ebben az esetben nincs beépítés. Különálló falra szerelhető zuhanyegységről beszélünk, ami magába foglalja az összes zuhanyhoz tartozó elemet, csapokat, hőmérséklet-szabályzót, esőztetőt és akár zuhanyfejet is. Itt a termékkel kompatibilis kiállásokra kell odafigyelnünk.

kep_005
Végül, de korántsem utolsósorban következik az a megoldás, amihez „szinte” semmilyen előkészítés nem kell. Persze zuhanycsap itt is kell.

kep_006
Ez a leggyakoribb megoldás, amikor a kád vagy zuhanycsap fölé zuhanyrudat vásárolunk, és arra tesszük a zuhanyrózsát, ami kényeztet minket a továbbiakban. Ha azt hinnénk, itt véget ér a munkánk, akkor tévedünk. Most jön még az izgalmas rész. Most jönnek a virágszirmok.

kep_007
A zuhanyrózsák világa végtelen. Lehet klasszikus, lehet kerek, ovális vagy lyukas. Van olyan is, ami gömbölyű és olyan, ami teljesen szögletes. Most már virágformájú is kapható.

kep_008
Sok esetben lehet állítani a kifolyó víz mennyiségét és formáját. Ránk zúdulhat a víz koncentráltan és erősen, vagy egy kis állítás a zuhanyfejen és már teljes felületén gyengéden simogatóvá válik.

kep_009Válasszunk színben harmonizáló zuhanyt. A legújabb zuhanyválasztékban mindenféle színű fejet kaphatunk, így azt beilleszthetjük az adott színvilágba. A bútor, a fugák vagy a díszcsík is kijelölheti a választás útját.

kep_014
Ha ez mind nem lenne elegendő, akkor jöhetnek a világító zuhanyrózsák. Színben pompázó zuhanyok, amik színesen világítanak és teszik még izgalmasabbá a tisztálkodás élményét. Több szín is elérhető, bár a piros színű víz egy kicsit fura látványt nyújt.

kep_016
A lényeg, hogy rengeteg a lehetőség. Tájékozódjunk előre, hogy felmérjük az igényeink és pénztárcánk függvényében a lehetőségeinket.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.