Biciklitárolás a lakásban

2016. október 12.

01
A biciklizés manapság egyre inkább előtérbe kerül. Nemcsak egy-egy kirándulás erejéig pattanunk nyeregbe, de a munkába is biciklivel sietünk. A kerékpár megkönnyíti a mindennapjainkat, számos előnye mellett azonban van egy nagy hátránya is: a tárolása komoly fejtörést okoz.

02
Jó minőségű lakat ide, elnyűhetetlen kerékpárzár oda, éjszakára egyikünk sem szívesen hagyná az utcán vagy az udvaron. Biciklinket tárolhatjuk az erkélyen vagy a lépcsőházban is, ez azonban csak félmegoldás, hiszen az időjárás szeszélyei és a szomszédok rosszalló pillantásai közül az egyikkel mindenképpen szembe kell néznünk. Hosszú távon akkor járunk a legjobban, ha szorítunk egy kis helyet a lakásban, és összebútorozunk kerékpárunkkal.

03
Sokan még mindig idegenkednek ettől, pedig nem feltétlenül kell lépten-nyomon a bicajba botlanunk. Nézzünk szét alaposan a lakásban, használjuk ki a belső tér nyújtotta lehetőségeket, és találjuk meg azt a helyet, ahol a bicikli a legkevésbé sem zavar minket. Hamar rá fogunk jönni: egy kis stílusérzékkel hirtelen nagyszüleink drótszamarából is menő dizájntárgy válhat.

04
Nagy belmagasságú lakásban persze adja magát a mennyezet, ahol garantáltan nem lesz útban a biciklink. Függesszük fel a plafonra, és készítsünk belőle térbeli installációt! Egy átlagos méretű lakásban az ilyen és ehhez hasonló megoldások már jóval több kreativitást és intuíciót igényelnek, de ekkor sem kell kétségbeesnünk.

05
Elég egy szabad falfelület, és máris kibontakozhat a bennünk rejlő lakberendező. Amennyiben a kerékpárunkat elég magasra akasztjuk, bőven elég hely marad alatta a komódnak, ha lentre, a könyvespolc fér el kényelmesen felette. Vállalkozó szelleműek akár polcrendszert is építhetnek biciklijük köré, de azzal is hasonló hatást érhetünk el, ha a bicajunk a síkképernyős tévé helyére kerül.

06Szabad felület hiányában még mindig felállíthatunk egy mozgatható állványt, így kerékpárunkat újra és újra áthelyezhetjük. Egy ilyen polcrendszer segítségével akár két biciklit is kényelmesen tárolhatunk a lakásban, a fogasokon ráadásul kerékpáros kellékeink és biciklis csecsebecséink is helyet kaphatnak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.