Okostelefon, okos TV után itt vannak az okos WC-k

2016. szeptember 15.

kep_001
Egyre okosabb eszközök vesznek minket körül. Okostelefonjaink nélkül lassan egy lépést sem teszünk. A TV-készülékek is azonnal kapcsolódnak az internethez, és műsor nélkül is szórakoztatnak minket. Most elérkezett az idő, hogy a WC-készülékek is beálljanak ebbe a sorba.

kep_002
Az okos WC-k eredete valahol a bidék helyettesítésénél kezdődött. A déli államokban szinte elképzelhetetlen egy fürdő bidé nélkül. Hazánkban az újonnan tervezett házak felébe kerül bidé.

kep_003
A higiéniai szint növelése és egyéb környezettudatos megfontolások is indokolják a bidé használatát.

kep_004Amikor bidét szeretnénk a WC mellé, mindenképpen nagyobb helyigénnyel kell számolnunk. Sokszor ez az oka a bidé elmaradásának. A meglévő WC-k kiegészítése bidé funkcióval, és a helyhiány indította el a WC-ülőkébe épített bidé funkciót. Ezeket az ülőkéket csak rá kell helyezni a csészére. Természetesen szükség van vízcsatlakozásra is, de az a WC-tartály miatt úgyis rendelkezésre áll.

kep_005
Az okos WC nem más, mint amikor eredetileg is egybe tervezik a csészét és az ülőkét, és ezt megtoldják egy csomó kényelmi funkcióval.

Mi mindent tud az okos WC?

kep_006Először is helytakarékos, ami szinte felére csökkenti a helyigényt. Talán ez a legfontosabb szempont, és csak ezután következik az összes többi kényelmi funkció.

Ahhoz, hogy működjön az intelligens WC, a vízen kívül szükség van elektromos bekötésre is.

Akkor kezdjük a funkciók felsorolását…

kep_007
Vízhőfok és vízsugár állítási lehetőség, kényeztető meleg vizes masszázs, beöntés és női intim tisztálkodás funkció is elérhető. De van erős mozgó vízsugár masszírozáshoz és székletkönnyítéshez.

kep_008
Meleg levegős szárítási lehetőség és a fűtött ülőke is megtalálható a kényeztető lehetőségek között. Beállíthatjuk a nekünk legkedvezőbb hőmérsékletet. Az antibakteriális alapanyag a baktériumok elszaporodását hivatott megakadályozni. A komplex ozonizátornak köszönhetően a vízben megöli a baktériumokat. A légfrissítő és szagelszívó funkció a kellemetlen szagokért felelős.

Az energiatakarékos üzemmód alkalmazkodik a felhasználóhoz, és lehető legoptimálisabb energiafelhasználásra törekszik.

Természetesen az automata öblítés funkció is megtalálható, világítással és távirányítóval kiegészítve.

kep_009
Ha mindez a kényelem érdekel bennünket, akkor előre tervezzük meg a készülék helyét, mert több minden kell hozzá, mint általános esetben.

Vigyázat, nehogy hozzászokjunk a túlzott kényelemhez és minden időnket itt töltsük!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.