Sufnituning - kerti tárolás

2016. augusztus 9.

kep_001
Kerti bútorok, párnák, szerszámok, fűnyíró és még számolatlan tárgy, amit tárolni kell a kertben.

kep_002Lakások, házak tervezésénél nagy hiba, hogy nincs vagy nagyon kevés a tárolóhelyek száma.

kep_003
Ez persze legtöbbször abból ered, hogy kicsi a telek. Ebből fakadóan elsődlegesen lakóterekkel töltjük ki a rendelkezésre álló területeket. Amennyiben lehetőségünk van rá, mindenképpen tervezzünk tárolókat.

De térjünk vissza a kertbe…

kep_004
A belső terekhez hasonlóan a kert is tele van tárolásra váró eszközökkel. Vegyük sorra őket.

Kerti bútor

kep_006
A bútorok nagyok és nehezen mozgathatóak, ezért tárolásuk is nehéz és körülményes. Ezért ezekből mindenképpen érdemes kültéri, időjárásálló kivitelt vásárolni. Ennek ellenére ha van rá lehetőség, télire tegyük őket zárható, de legalább fedett helyre. Ezek hiányában vásároljunk bútortakarót, ami megvédi az időjárási viszontagságoktól.

Párnák, szivacsok

kep_009
A kényelem együtt jár a párnák használatával. A párnáknak mindenképpen keressünk tárolóhelyet, mivel minden egyes használat után érdemes őket leszedni, felkészülve a hirtelen nyári esőkre. Ha nem szeretnénk sokat cipelni őket, akkor készítsünk vagy vásároljunk párnatárolót.

Kerti szerszámok és fűnyíró

kep_008
A kert igényli a törődést, amihez különböző szerszámokra van szükségünk. Ha nem túl szűkös a garázs, akkor ott is otthonra találhatnak eszközeink,de ha ott nem lehetséges, akkor biztosítanunk kell valami helyet számukra. Ez lehet a falhoz épített tároló, de az udvar végébe megálmodott sufni is teljesen megfelel a célnak. Egy szabad hétvége is elég lehet egy fából készült tároló megépítésére. Egy kis kézügyességgel bárki megteheti. Két fontos dolog van, amit érdemes szem előtt tartani. Ezek az állékonyság, ami azt jelenti, hogy mindkét síkban merevíteni kell a falszerkezetet, a másik a beázás elleni védelem. Ha elkészültünk, kültéri festékkel védjük művűnket.

Cserepes virágok, kaspók

capital ornaments
A teraszokat gyakran díszítik cserépbe ültetett növénykölteményekkel. Ami nyáron dísz, az a téli hónapokban egy újabb megoldandó feladat. Szerencsés esetben tavasszal a nappaliból kerülnek ki a virágkaspók a szabadba, és akkor a téli visszavonulási útvonal is megoldott. Ha nem férnek el a nappaliban, még mindig megoldás lehet egy télikert. Nyári virágvásárláskor mindig gondolkodjunk előre, gondoskodjuk a teleltetésről is.

kep_005
Amint látjuk, rengeteg tárolóra van szükségünk, ha van egy kis kertünk ,és akkor még meg sem említettük a homokozókat, kerti medencéket, a locsolás eszközeit és különböző kerti játékokat, amik mind-mind igénylik a tárolást. Tervezzünk előre, és akkor nem érhet minket meglepetés!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.