Amikor a tapéta életre kel…

2016. augusztus 3.

kep_01
Fehér vagy színes falfestés? Valamilyen fa vagy kőburkolat? Nehéz kérdések ezek manapság, amikor dúskálunk a különböző anyagok sokaságában. Egy időben nagyon felkapott volt, majd egy kicsit elfeledett faldíszítő anyag lett a tapéta. Egybefogta a felületet, eltakarta az esetleges egyenetlenségeket, de nagyban díszítette a falfelületeket.

kep_02
Manapság nem hogy újra divat a tapéták használata, de önmagát túllépve nagy hódításba kezdett a térbeli változata. A választott minta nem csupán elterpeszkedik a síkban, hanem kilépve onnan aktív részese lesz a térnek.

kep_03
A térbeliség, kő-, fa- vagy egyéb anyagvastagsággal rendelkező burkolat felhelyezése sok kosszal és befektetett munkaórával jár együtt. Ezzel szemben a térbeli tapéták felhelyezése szinte gyerekjáték.

kep_04
Nem véletlen, hogy az egyik legegyszerűbb és egyben a legnagyszerűbb megoldás a térbeli tapéták alkalmazása. Nagy kínálatból választhatjuk ki a legmegfelelőbb textúrát vagy alakzatot.

kep_05
Alkalmazhatjuk őket kis felületen, ez ugyebár olcsóbb megoldás, de akár egy teljes falfelületet is beboríthatunk a térbeli elemekkel. A hatás nem marad el. Lélegzetelállító látványt lehet elérni egy-egy jól összerakott falfelülettel.

kep_06
Ezek a felületek alapesetben fehér színűek, így festeni kell őket, de ez egy újabb lehetőséget biztosít a különböző felületek kialakításához.

kep_07
Ez a belsőépítészeti megoldás még mindig fokozható világítástechnikai trükkök bevonásával.

kep_10Megfelelő súrló fény alkalmazásával teljesen megváltoztathatjuk a felület képét, sőt a fény irányának változtatásával változik maga a látványelem is, kiemelve a térbeli hatást.

kep_14
A térbeliség az apró mintáktól kezdve egészen a hatalmas kitüremkedő elemekig terjed. A 3D-s hatás eltúlozható egészen az áttört falszerkezetig. Sőt, ezek kombinációja is elkápráztatja a szemlélődőt.

kep_15Divatos, látványos és lélegzetelállító.

kep_17Bátran készítsünk falunkra saját képzőművészeti alkotást. 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.