Hűsítő érzés – zuhany alatt

2016. július 13.

kep_01
A nagy melegben ösztönösen vágyunk a víz közelségére. Aki teheti, az minél több időt próbál víz közelében tölteni, hiszen lehűtött testtel és sok folyadékkal könnyebb elviselni a forróságot.

kep_02
Ha viszont a lakás négy fala között ragadtunk, nem marad más, mint hűsítő fürdőt venni. Nincs is frissítőbb érzés beállni a zuhany alá egy forró, izzasztó nap után.

kep_03
Nemrégiben még mindenki beugrott volna a hűsítő kádba, de mára már ez is megváltozott.

A zuhanyok kiszorították a kádakat a fürdőkből.

Miért zuhany?

kep_04
Először is kisebb helyet foglalnak el, mint a kádak. Azonos méretű felületen akár kétfős zuhanyt is kialakíthatunk.

kep_05
Az egészséges életmódot követők szerint pedig sokkal előnyösebb a zuhanyozás, mint a kádban ázás.

kep_07
A fürdőnk belső terét mindenképpen kiegészíti és díszíti. A zuhanyunkat leválaszthatjuk fallal (ekkor lap burkolatot kap), üvegfallal vagy akár növényfallal (a növények nagyon szeretik a párás környezetet).

kep_08
Zuhanykabinok végtelen sora vár arra, hogy valaki kiválassza. Ez nem is olyan könnyű feladat, mert az ajtaja nyílhat kifelé vagy befelé, de akár tolóajtó is lehet. Az üvegajtó/fal lehet átlátszó vagy homokfúvott (savmart, fóliázott stb.), különböző csíkokkal, pöttyökkel, vagy grafikákkal díszített.

Nagyon lényeges kérdés a zuhanytálca kialakítása. Régen ez is egyszerűbb volt. Rendeltünk egy szabvány méretű tálcát és ezzel el is volt intézve. Bár már ott is jelentkezett az igény, hogy ne kelljen fellépni a zuhanyba, nem lehetne-e a tálcát a burkolat síkjára süllyeszteni.

kep_09
Innen indultak a padlóba süllyesztett épített zuhanyok. Nagyon praktikus megoldás, így biztosan nem folyik ki a víz. Ha nem szeretnénk lelépni a zuhanyba, behelyezhetünk egy farácsot. Ez a rács elemel minket a víz szintjétől, és nem kell lefolyásra váró vízben állnunk, valamint a fafelület miatt a hideg csempétől vagy zuhanytálcától is megmenekül a talpunk. Abban az esetben, ha a padlóburkolattal egy szintben alakítjuk ki a zuhanyunkat, az épített zuhanytálca vízelvezetésére kell nagyon odafigyelni.

Pár gondolat a lefolyókról.

Ha süllyesztett a tálca, egyszerűbb a helyzet, mert csak be kell tenni egy normál nagy padlóösszefolyót és ez megold minden gondot. Azonban ha egy síkban van a fürdőszoba padlójával, mindenképpen javasolt réslefolyót alkalmazni és olyan ajtót, ami biztosítja a megfelelő zárást. Ha a zuhany mérete engedi, szerencsésebb, ha a zuhanyajtó befelé nyílik, mert akkor az ajtóra zuhanyozás közben fröccsent víz nem a fürdőnk közepén csurog le, hanem bent a zuhanyban. Nem kell tőle félni, mert működik, és nagyon elegánsan tud kinézni. Ezek a réslefolyók lehetnek az ajtónál, de akár a hátfalon is. Kisebb a kockázata a víz kifolyásának, ha a zuhany hátfalán helyezzük el, mert ez esetben befelé kell lejtetni a burkolatot.

Csak most érkeztünk el magához a zuhanyhoz. Választhatunk klasszikus csaptelepet zuhanyrúddal, fejzuhannyal kombinálva, illetve falba süllyesztett csaptelepeket. Nagy választékban találhatunk zuhanypanelokat, amelyek már a masszázsfalak felé tett első lépés.

Bátran válogassunk a komplex zuhanykabinrendszerek között, beépített masszázzsal, gőzzel, zenével, világítással és saját elszívó rendszerrel.

Vegyünk magunkhoz néhány illataromát és irány a zuhany.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.