FRISSÍTŐ FELÜDÜLÉS - KERTI ZUHANYOK

2016. június 16.

01Képzeljük magunkat egy forró nyári napon a kertünkbe, ahol még mindig nem építettünk medencét. Legyen az munka vagy labdázás a kertben, egy idő után jól esne egy kis hűsítő zuhanyozás. Bár ha van medencénk, akkor is illik lemosni az izzadtságot, mielőtt belevetjük magunkat.

04
Egy szó, mint száz, a kerti zuhany elengedhetetlen tartozéka egy valamit is magára adó kertnek.

05
Mint mindig, most is az egyszerűbb megoldásokkal kezdjük az ismerkedést. Itt az egyszerűbb azt is jelenti, hogy hidegebb. Két fő csoportba oszthatók a kerti zuhanyok. Az egyszerűbb hideg vizes, valamint a keverőcsapos, meleg vizes készülékekre.

06
A hideg vizes verzió ott kezdődik, amikor a locsolócsövet rádugjuk a csapra és mindenkit lespriccelünk, aki lőtávon belül helyezkedik el. De ez valóban igaz, mivel a hideg vizes kerti zuhanyok alapvetően a kerti locsolók továbbfejlesztett változatai. Létezik olyan megoldás, ahol csak egy tartószerkezetet veszünk a locsolócső megfelelő pozícióban tartására. Önálló zuhanyszett is kapható, amihez csatlakoztatni lehet a locsolócsövet, és már készen is van a hűsítő élmény.

07
A termékfejlesztés természetesen eme témában is beindult, így különböző kertizuhany-csodákkal találkozhatunk, de az bizonyos, hogy mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot.

08
Amennyiben mégsem szeretnénk, hogy az a frissítő élmény nagyon, nagyon hideg legyen, akkor meleg vizes készüléket kell vegyünk. Természetesen nem kell megvenni, mert még mindig jól működnek a klasszikus feketére festett hordó megoldások is. Bár ehhez is kell egy tartószerkezet, egy hordó, némi cső meg egy csaptelep is. Saját kivitelnél meg kell oldani a hideg víz adagolását. Ez azt jelenti, hogy ha nagyon meleg a víz a hordónkban, akkor nem tudunk zuhanyozni hideg víz hozzáadása nélkül.

09
A készen kapható készülékre rá kell kötni a hideg vizet és a többit ők elintézik. Feltöltik a tartályukat vízzel, amit a nap felmelegít és egy keverőcsap segítségével a megfelelő hőmérsékletű vizet kapjuk.

10
A meleg vizes kerti zuhanyok kínálata is végtelen. Az egyik megközelítésben utánozzák a klasszikus hordós verziót, de sok új ötlet is létezik a piacon. Ezek általában önállóan a kertben elhelyezett készülékek.

12
Létezik egy harmadik lehetőség is, amikor épített kerti zuhanyt készítünk. Ezek a zuhanyok belsőépítészeti igényességgel díszítik a kertet. Kőből, fából, növényekből megálmodott kis szentélyek, melyek biztosítják a nyári felfrissülést. Itt kombinálhatjuk az előzőekben leírtak szerint a hideg és a meleg vizes változatokat, de akár még a ház belső vízvezeték rendszerére is kapcsolódhatunk.

15
Kerti zuhany készítése vagy vásárlása mindig jó ötlet. Figyeljünk a téliesítésre, mert a kerti vezetékekben nem maradhat víz télire, mert elfagy.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.