Zuhanyfülkék

2016. április 19.

kep_002
A fürdőszoba mindig a lakás egyik legdrágább része. Nem elég festeni, drága burkolatok kerülnek a padlóra és falakra. Kádat, mosdót és csaptelepeket kell vásárolni. Kicsit formatervezettebb WC és bidé is komoly költséget képvisel. Zuhanytálca és a csap mellett meglepően borsos ára van a zuhanykabinoknak is. Ezét nagyon fontos, hogy körültekintően járjunk el.

kep_003
Nem véletlen, hogy sok helyen, sokszor még szállodában is zuhanypanel helyett zuhanyfüggöny fogad minket. Ennek oka nem más, mint az ár.

kep_004
Ha olcsóbban szeretnénk megúszni (ez nem jelenti azt, hogy olcsón) a kabinvásárlást, akkor kész, előregyártott kabint vegyünk. Az egyedi üvegkabinok jóval drágábbak a kész termékeknél.

kep_005
A kész kabin hátránya az, hogy oda kell figyelni a tervezésnél, mert a kabinok mérete fix, utólag nem változtatható. Ha standard méretű zuhanytálcát választunk (80×80, 90×90 vagy ezek sarokíves változata), akkor nagy valószínűséggel kabint is találunk hozzá.

kep_006Épített zuhanyoknál gyakrabban fordul elő, hogy egyedi méretű zuhanyzó készül, és akkor nincs más választásunk, mint egyedi méretre gyártott zuhanyfalat vásárolni.

Milyen zuhanyfülke típusok vannak?

kep_007
A beépítési módokat figyelembe véve többféle variáció létezik. A két fő típus az „U” és az „L” alakú zuhanyzó. Az „U” alakú kialakítás előnye, hogy csak egy ajtót kell rátenni, így kisebb a költség. Az „L” alakú zuhanyzóhoz sarok zuhanykabint kell beépíteni. „L” beépítés esetén nyílhat a két oldal bármelyike, vagy maga sarok is nyitható. A sarok nyitása történhet nyíló- vagy tolóajtóval egyaránt. A tolóajtós zuhanykabin általában olcsóbb, mint a nyílóajtós a zsanérok kialakítása miatt.

kep_008_savmart
Sarok zuhanyfülkék esetén vásárolhatunk íves zuhanyokat is. Az íves elemek is léteznek toló és nyíló változatban is.

kep_009
Az olcsóbb késztermékek és méretre gyártott panelek között lévő legnagyobb különbség a keret. A boltban kapott terméket legtöbbször kerettel körbezárt üveglapok, míg az egyedi panelek keret nélküli edzett üveglapok. Ma már standard méretekre is választhatunk keret nélküli fülke elemeket.

kep_010Fontos kérdés még az üveglapok transzparenciája. A víztiszta üveg az olcsóbb, de léteznek homokfúvott üvegek is, amelyek biztosítanak némi diszkréciót.

kep_001
A zuhanyfülkék beépítéséhez mindenképpen alkalmazzunk szakembert. Drága termékről van szó, lehetnek problémák a szakszerűtlen beépítés miatt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.