Karácsonyfa házilag

2015. december 22.

02
Ha már túljutottunk az ajándékok beszerzésén és már a menüt is elterveztük, jöhet a lakás díszítése. Igazán kreatív ötleteket találhatunk már mindenhol: az üzletek karácsonyi dekorációjától kezdve a tévéreklámokon át az internetit milliónyi helyen inspirálódhatunk és gyűjthetünk ötleteket lakásunk dekorálására. Itt számos lehetőség nyílik arra, hogy kiválasszuk, melyik ötlet felel meg hangulatunknak, melyik illik lakásunkba, mi az, amit még magunk is elő tudunk állítani, mi az, amihez akár otthon is könnyen találunk alapanyagokat, vagy esetleg minimális ráfordítással könnyen hozzájuthatunk.

Egyik ilyen lehetőség, hogy magát a karácsonyfát is magunk állítjuk elő.

03
Kertes házban élők számára kézenfekvő megoldás lehet az őszi fametszés után maradt gallyak felhasználása. A barkácsolni szeretők a vastagabb gallyakból vagy a sufniban talált deszkákból egy fúró segítségével egy natúr, ízléses karácsonyfát állíthatnak össze akár nagyobb méretben is. A középen átfúrt gallyakat méret szerint csökkenő sorrendbe helyezve fém pálcára húzzuk, és már csak díszítenünk kell. Ha nincs fém pálcánk, a vízszintesen elhelyezett deszkákat egy függőleges deszkára is rögzíthetjük, így ugyan kétdimenziós fát kapunk, de az eredmény így is hatásos.

04Amennyiben szeretnénk annyit barkácsolni, elég három nagyobb méretű deszka, amit háromszög alakban elhelyezünk, összeragasztjuk és egy kisméretű deszkából talpat csinálunk neki, majd átfúrva vagy csak kötözve madzagot erősítünk a háromszög belsejébe, és már lehet is díszíteni. Kifeszített madzag helyett a díszeket egyszerűen bele is ragaszthatjuk a háromszög belsejébe.

05
Ha már felmerült a madzag, és nem szeretnénk fúróval szerencsétlenkedni, A gallyakat, deszkákat madzaggal is egymáshoz rögzíthetjük, ha nem szeretnénk a fúróval dolgozni.  Rögzítéshez ott van még a ragasztó is, ebben az esetben azonban csak kisebb méretű fát tudunk előállítani, ez azonban tökéletes lehet ajándéknak is!

01Kétdimenziós fát legegyszerűbben falra rögzítve valósíthatunk meg. Itt is segíthet a kötözős módszer, ha fellógatjuk az egyik kép helyére, díszekkel felruházva különleges éke lehet a karácsonyi dekorációnknak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.