A borospohár, mint dekorációs elem

2015. december 15.

01
A borkultúra terjedésével egyre több a borkóstoló, és nő a borfogyasztás is.

02Minden bornak megvan a maga elidegeníthetetlen társa: a borospohár, amely fontos része a megterített asztalnak, de esztétikai megjelenésük és formájuk miatt számos dekorációs lehetőség is rejlik bennük:

Festhetünk rá…

05Üvegfestő ceruzák, filcek használatával könnyen formálhatjuk saját ízlésünkre poharainkat.

Vásároljunk üvegfesték-ceruzát és engedjük szabadjára fantáziánkat.

06
Szinte minden alkalomhoz találhatunk megfelelő hangulatú rajzot. Karácsonyra például kis csillagokat vagy hópelyheket rajzolhatunk. Egyszerűen csak ráírhatjuk szeretteink nevét. De már az is látványos, ha beszínezzük a pohár szárát.

Töltsük meg…

09
Téli hangulatot teremthetünk, ha a poharakat megtöltjük sóval. Ezt kombinálhatjuk hóesést imitáló festéssel. Színes porokkal rétegesen feltöltve változatos színkavalkád hozható létre.

07
A pohár mértétől függően különböző dekorációs anyagokkal is megtölthetjük őket, például tehetünk bele terméseket, tobozt, dekorszalagokat, karácsonyfadíszt.

Főzhetünk színes zselét, majd azt töltjük a poharakba.

Fordítsuk lefelé…

04
További lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha lefelé fordítjuk a boros poharakat. 
Az így kialakult üveg kupolába zárhatunk kicsi meglepetéseket vagy dekorációs elemeket. A felfelé nyúló pohár szára is vonzza a díszítő szalagokat, majd a talphoz érve a vízszintes felület pompásan használható gyertyatartónak.

10
A gyertya mérete, formája és színe is meghatározza a hangulatot. A kicsi, piros gömbformától a hosszú fehér hengerig ezernyi lehetőség kínálkozik.

11Láthatjuk, az asztalunkon lévő borospohár határtalan lehetőségeket biztosít. Néhány egyszerű kiegészítővel átalakíthatjuk őket dísztárggyá. Kísérletezzünk velük az ünnepek közeledtével!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!
Kommentelj, vagy küldd el kérdésed, észrevételed
a blog@ujhazcentrum.hu e-mail címre.